Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

RIP - Dejan Saničanin Cane (1979.-2007.)

RIP - Dejan Saničanin Cane (1979.-2007.)Iznenadna smrt mladog 28-godišnjeg Dejana Saničanina, riječkoj glazbenoj sceni znanog po nadimku Cane, duboko je potresla i šokirala Rijeku. Mladi je riječanin u glazbenim krugovima bio poznat kao gitarist rock grupa OŠ Sulud III, The Stuff i nekadašnjih roots garage rockera The Stoned Cows. Mnogi pripadnici i štovatelji gradske rockerske i alternativne populacije sjetiti će ga iz večernjih izlazaka u klubove ”Palach”, ”Lujza”, ”Mali Quorum”, ”Bard” i ”Teta Roža” - mjesta su to u koja je rado zalazio.

Dejan Saničanin Cane je pronađen u beživotnom stanju oko 6 sati ujutro u utorak 25. rujna u blizini odjela Hitne medicinske pomoći riječkog KBC-a na Sušaku. Prema navodima medija nagađa se da je preminuo od posljedica korištenja nedozvoljenih opijata, a sumnjive okolnosti u kojima se nesretni slučaj vjerojatnog introvenoznog predoziranja heroinom dogodio predmet je istrage Policijske uprave Primorsko-goranske. Naime, mladi je Riječanin ostavljen u krugu bolnice na cesti koja vodi prema ulazu u Hitnu pomoć bez ikakva upozorenja ili barem anonimne dojave dežurnoj medicinskoj službi. Koliko je poznato do sada prilikom preliminarne medicinske obrade nisu pronađeni znakovi koji bi upućivali da se radi o mogućem kažnjivom djelu. Pokojni Dejan među poznanicima nije bio poznat kao ovisnik, niti je bio registriran kao korisnik ilegalnih supstanci.

Riječka rock scena pokrenula je inicijativu da se održi koncert kojim će se prijatelji oprostiti od Dejana Saničanina Caneta, a slijedeći ”Ri Rock festival” bit će posvećen ovom nesretno preminulom, prema riječima prijatelja i poznanika, po mnogočemu autentičnom rockeru kojeg su prijatelji opisali kao zabavnu, vedru, načitanu i inteligentnu osobu. Cane je, spomenimo i to, osim što se aktivno bavio glazbom bio zaposlen i u jednoj riječkoj tvrtki.

”Najgore je što je imao brojne planove za budućnost, s djevojkom pronaći stan u Rijeci i zaručiti se...” - izjavio je Marin Tomić iz grupe OŠ Sulud III s kojom je Cane posljednjih godina nastupao i snimao nove pjesme.

”Vijest me iznenadila, tim više što smo se trebali čuti i vidjeti. Što god da sad kažem, ostaje činjenica da ga više nema. Canetova najveća vrlina bila je što volio ljude i po tom ću ga pamtiti...” - kazao je u razgovoru za Novi list Zdravko Kasapović Pigi, Canetov kolega iz riječke grupe The Stuff gdje su obojica četiri godine zajedno svirali.

U četvrtak 27. rujna na gradskom groblju Kozala u 17:30 sati biti će održan posljednji ispraćaj Dejana Saničanina Caneta.

Robert Paulić

U spomen na Caneta: The Stuff - ”Pare ili život”

Objavljeno 26.09.2007.

Vremeplov

Svatko tko ima imalo smisla za humor ako stavi neki moj album u player smijat će se od početka do kraja.
Eminem