Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

RiRock ne mora strepjeti za svoju budućnost

RiRock ne mora strepjeti za svoju budućnostOd festivalskih jubilaraca, grupe ”PHC”, do debitanata poput benda ”Muhe bez glave” – sve je to Ri Rock festival, najdugovječnija rock manifestacija u Hrvata koja je ove godine doživjela svoje 28. izdanje.

Čak trideset bendova iz Rijeke i okolice prodefiriralo je tijekom dvije večeri pozornicom kluba ”Alter Ego” i u dvadesetak minuta svirke pokazalo što zna i može, a festival koji se i ove godine odvijao pod pokroviteljstvom Hrvatske glazbene unije Primorsko-goranske županije, definitivno ne mora strepjeti za svoju budućnost.

Odlična atmosfera i dobra organizacija i ove su godine glavna odlika Festivala na kojem je debitiralo čak šesnaest bendova, a mnogima od njih bio je to i prvi izlaz iz ”garaže”, dok su nešto iskusniji bendovi već poznati ljubiteljima riječkog zvuka pokazali što su to naučili u posljednjih godinu dana. Dok su bendovi s guštom svirali, publika je uživala u odsviranom, bodreći ravnopravno i nove i već poznate snage Ri Rocka, a svi najvažniji momenti zabilježeni su kamerom, pa će se i ovogodišnji festival naći na DVD izdanju.

– Sve je bilo super i vrlo smo zadovoljni i bendovima koji su se prijavili, ali i odazivom publike. Ovogodišnji je Ri Rock još jednom dokazao da još uvijek postoji ona jedna stvaralačka iskra, da se riječki bendovi i dalje trude i rade, što je na kraju ipak najvažnije, a ovaj je festival tu da se ti bendovi imaju gdje pokazati, kazao nam je Nikica Jurjević iz udruge ”Ri Rock”, naglasivši kako je festival otvoren prema svima i da se mogu prijaviti bendovi iz cijele Hrvatske.

– Ove godine nešto iskusniji bendovi nisu sudjelovali na Festivalu, već smo više prostora odlučili dati mladim, tek osnovanim grupama, a neki od njih po prvi su put nastupili pred publikom. Sad kad je Ri Rock iza nas, treba nastaviti s organizacijom manjih koncerata kroz cijelu godinu jer je upravo ta kontinuiranost svirki najvažnija za opstanak scene, naglasio je Jurjević.

Danijela Bauk / Novi list

Objavljeno 07.12.2006.

Vremeplov

Rock nije karijera, posao ili hobi... to je životna energija.
The Edge (U2)