Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

RIVERS - Nije rock al’ je gospel

RIVERS - Nije rock al’ je gospelRivers su riječanke, sedam djevojaka (Ana Kučan, Katarina Jurić, Maja Sindičić, Jelena Janković, Irena Ćepulić, Nataša Tonković, i Patrizia Grbac-Hrabar) koje od 1999. g. repertoar temelje na gospelu i glazbenom pravcu višeglasne interpretacije slijedeći svjetske uzore (Neri per caso, Take six, Swingle singers, New York voices…).

Nastupale su u predstavi ”Glorija” HKD Teatra, u režiji Lary Zappie (režiser Karoline riječke) koja je na Marulićevim danima zaslužila nagradu ”Marul” za najbolju glazbu te dvije nagrade na Festivalu Malih scena 2003. u Rijeci;
- u projektu Lutkarskog kazališta, također, nagrađene predstave ”Mir s vama” nagradom za najbolju glazbu;
- kao izvođači (na svim skladbama) prisutne su na nosaču zvuka za projekt ”The myth of the Labyrinth” mjuziklu koji se izvodio u Dubrovniku. Producent tog projekta je istaknuti Ivica Krajač, a na albumu te samom mjuziklu sudjeluju eminentni riječki i zagrebački glazbenici poput Ivane Kindl, Jacques Houdeka, Nikite, Ernesta Baučića i mnogih drugih;
- na Šibenskom festivalu šansona 2003 nastupale su uz Radojku Šverko te osvojile nagradu za interpretaciju;
- na Šibenskom festivalu šansona 2004 na kojem su ponovile nagradu za interpretaciju, ovog puta samostalno sa pjesmom ”…A nigdje vala” autora D. Rapotec Ute/R. Pilepić;
- na festivalu Dora 2004 sa pjesmom ”Kiša ljubavi” autora Elvisa Stanića.

Za skladbu ”…A nigdje vala” snimljen je i spot kao rezultat uigrane ekipom s kojom Rivers i inače intenzivno surađuje. To je kazališni freelance režiser Lary Zappia (Glorija, Karolina Riječka, Pet vrsta tišine…) i Davor Perman poznati evropski stilist čije su modele Rivers već prezentirale na raznim Hairstyle news revijama te snimateljska ekipa Irs arta iz Rijeke.
Od glazbenog materijala sudjeluju na nosačima zvuka ”Ambijent II”, ”The myth of the labyrinth”, ”Papa s vama”, ”Dora 2004”, ”Dalmatinska šansona” 2003 i 2004, albumu Dade Topića ”Apsolutno sve” te na DVD-u Liburnia Jazz Festivala 2003. Samostalnim cjelovečernji nastupi na revijalnim večerima festivala, nastupi u Austriji i Italiji, u B. P. Clubu u Zagrebu, Jazz time, Grožnjanskim večerima …

Za prvo diskografsko predstavljanje, album „Rivers“ djevojke su odabrale 11 pjesama od kojih su samo dvije na hrvatskom jeziku. Prva, „Lopov Jack“ obrada Laufera, dok su drugu, „A nigdje vala“ prvi put otjevale na Šibenskom festivalu šansone 2004. godine (ujedno te su godine osvojile nagradu za najbolju interpetaciju). Upravo je ova posljednja pjesma po mišljenju mnogih bila i njihova najveća odskočna daska, koja im je i pomogla da potpišu svoj prvi diskografski ugovor sa Aquarius Recordsom.
Na albumu se nalaze obrade gospel klasika te nekih popularnih svjetskih hitova koje su interpretirane u duhu gospela sa jazz i blues pristupom, a svirali su cijenjeni glazbenici Ivo Popeskić- producent, Henri Radanović, Ivan Pešut, Marko Lazarić, Igor Geržina, Elvis Stanić i Boško Petrović.

Većinu pjesama s albuma ćete prepoznati i u gospel aranžmanu, ali svakako upozoravamo na „Thunderstruck“ (autor Angus Young) koju svi znamo u heavy interpretaciji grupe AC/DC. Vrlo je maštovit i domišljat način na koji su se poigrale s ovo pjesmom. Također, „The Son Of A Preacherman“ (sa soundtracka filma Pulp Fiction – Pakleni šund) ili „Wake Me Up“ Georgea Michaela koje imaju prepoznatljiv gospel štih, a opet neodoljiv šarm. Da ne bi ispalo da ostale pjesme nisu zavrijedile vašu pažnju navest ćemo ih sve redom:

1. GREAT DAY
2. THE SON OF A PREACHERMAN
3. OPERATOR
4. THUNDERSTRUCK
5. WAKE ME UP
6. LOPOV JACK
7. JUST A CLOSER WALK WITH THEE
8. MR. SANDMAN / BEI MIR BIST DU SCHOEN
9. IN THE UPPER ROOM
10. EZEKIEL
11. A NIDJE VALA

U sjeni ovog izdanja kriju se i ne manje važne osobe kao Ivo Popeskić - glazbeni producent i aranžer; Dražen Turina Šajeta – urednik izdanja; te reprezentativan popis glazbenika-svirača: Marko Lazarić (bubnjevi); Ivo Popeskić (klavir, hammond orgulje); Henry Radanović (bass, double bass); Elvis Stanić (gitara); Ivan Pešut (gitara), Igor Geržina (tenor sax) i Boško Petrović (vibrafon).

N/A

Objavljeno 04.07.2005.

Vremeplov

Svatko tko ima imalo smisla za humor ako stavi neki moj album u player smijat će se od početka do kraja.
Eminem