Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rivers predstavljaju video spot za Wonderovu ”Ne brini’’

Rivers predstavljaju video spot za Wonderovu ”Ne brini’’„Ne brini“ grupe Rivers pogledajte premijeru video spota u ponedjeljak, 14.05. TV premijera: HTV1, „Dobro jutro Hrvatska“, s početkom od 7h Internet premijera: hot.hr točno u podne...

Hit ’’Don’t You Worry ’Bout A Thing’’ Stevieja Wondera obradila je vokalna skupina Rivers i pred mjesec dana ga je, pod nazivom ’’Ne brini’’, predstavila u hrvatskom radijskom eteru.

Pjesmu će Riječanke uživo predstaviti na CMC festivalu, koji se ove godine održava u
Vodicama, 15. i 16. lipnja.

Kako dolikuje jednoj velikoj pjesmi i „Ne brini“ je dobila svoju video priču koju potpisuje Radislav Jovanov Gonzo. Video spot je snimljen na više lokacija u Rijeci: na glavnoj tržnici, u kavani Neboder, u Villi Nori na Kantridi, a bend je snimao u Harteri.

Kadrovi prate tekst koji je socijalno angažiran i govori o situacijama običnih ljudi koji se
snalaze u današnjem svijetu u kojem su rijetki u usponu, a mnogi ostanu na dnu.

No, spot je pun duhovitih situacija u kojima prevladava ležernost i iskrenost. Osim benda i Riversica, u njemu se pojavljuje i Žak Valenta (koreograf, plesač, redatelj i kazališni pedagog, jedan od osnivača kazališne grupe TRAFIK) koji glumi nesretnika što se pokušava
dodvoriti ”finom ženskom društvu”.

„Radim s curama prvi put, iako znam za njihov prijašnji rad. Obrada je odlično adaptirana, ima dobar groove, a scenarij je došao sam po sebi, dok sam upoznavao cure i tražio lokacije. Trudio sam se naglasiti i dobru glazbenu dinamiku snimanjem live izvedbe benda na lokaciji Hartere,“ izjavio je Gonzo o svojoj prvoj suradnji s Rivers.

Za kraj spomenut ćemo da je Gonzu na setu pomagao snimatelj Alen Stanković Jenki, dok su za izgled djevojaka najzaslužniji vizažistica Romana Nikšić i stilist Davor Perman.

Pjesma “Ne brini” je hrvatska inačica hita Stevieja Wondera ’’Don’t You Worry ’Bout A Thing’’, koju su uz pomoć tekstopisaca Ines Prajo i Arijane Kunštek, aranžirali Tamara Obrovac (potpisuje vokalni i instrumentalni aranžman) i Ivan Pešut (aranžman za brass sekciju).

Kreativna ekipa uključuje Ivana Pešuta, koji je odsvirao električnu gitaru, dok je bubnjevima vladao Branimir Gazdik. Pridružio se nezamjenjivi Henry Radanović na basu, a i Big Bend HRT je imao svoje predstavnike: Antonija Gečeka na trubi i Olivera Ereša na saksofonu.

“Ne brini” je ujedno i najava novog albuma koje su djevojke pripremale posljednjih godinu dana. Album će izaći do kraja godine i bit će ugodno iznenađenje koje će unijeti svježinu i raskoš zvuka u stilu vokalne skupine Rivers.

Objavljeno 13.05.2012.

Vremeplov

Ne primam dobro komplimente. Uvijek spustim glavu, pobjegnem negdje i pokušam to zaboraviti što prije.
Laurie Anderson