Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rješenje problema? - Booka odabrana kao budući zakupac kluba Palach

Rješenje problema? - Booka odabrana kao budući zakupac kluba PalachGrad Rijeke je odlučio tko ulazi u Palach. Nakon razmatranja dvaju pristiglih ponuda na natječaj za zakup kluba Palach gradsko povjerenstvo na čelu s Ivankom Persić, pročelnicom Odjela za kulturu, odabralo je ponuđača Ugostiteljski obrt Booka iz Rijeke s programom ”E.P. Palach 2007.”. Oni su se na natječaj prijavili u suradnji s Udrugom RiRock, Udrugom Bria, Udrugom Nešto Novo, Udrugom Masa Kru, Udrugom Trag, Klubom ljubitelja buke, Stolnonogometnim klubom Rijeka te Lukom Kapetanićem i Elvisom Antićem.

Povjerenstvo je prilikom pregleda pristiglih ponuda utvrdilo da obje ponude sadržavaju sve zatražene priloge te da su ponuditelji dokazali svoju pravnu i financijsku sposobnost.

Prilikom razmatranja prijedloga kulturnog programa kao sastavnog dijela ponuda natjecatelja, iz Grada ocjenjuju programe oba ponuditelja pozitivno. U programu ponuditelja Motorističko Bratstvo Vepar d.o.o. i suradnika Povjerenstvo posebno ističe kvalitetu izložbene i književne djelatnosti - točnije udruge Galerija OK i Parnas, iznosi ispred Grada suradnica za odnose s medijima Lea Stoiljković Medved.

Nakon temeljite i iscrpne analize obaju programa, Povjerenstvo je dalo prednost ponuditelju U.O. Booka, vlasnika Alena Mance, u suradnji s pojedinim udrugama i fizičkim osobama, posebno zbog kvalitete i raznovrsnosti ponuđenog glazbenog programa.

Naime, U.O. Booka je 2002. godine vlastitim snagama, bez financijske potpore Grada Rijeke započeo organizaciju glazbenih programa mladih u skučenim i neadekvatnim uvjetima, do danas poslujući profesionalno, odgovorno i bez gubitaka, što prema Povjerenstvu daje garanciju za buduće dobro poslovanje u adekvatnijim prostornim uvjetima.

U.O. Booka u svojoj ponudi programa okupio je kao partnere uspješne, dosadašnje organizatore i promotore rock scene ovoga grada, od afirmiranih i neafirmiranih izvođača koncerata do novinara i fotografa koji prate glazbena zbivanja. Njihov dosadašnji rad rezultirao je prepoznatljivošću riječke rock i ostale urbane glazbene scene, ne samo na nivou grada, nego u zemlji i u inozemstvu - kaže obrazloženje Grada.

U novim uvjetima kultnog kluba Palach, U.O. Booka planira predloženi program razvijati još ambicioznije - kontinuirano, kvalitetno, s otvorenošću prema svim sličnim kvalitetnim programima kulturnih udruga mladih i kreativnih pojedinaca.

Sve to bilo je razlogom da se Povjerenstvo odluči za U.O. Booka i pridružene udruge i pojedince kao buduće nositelje programa i korisnike prostora kluba Palach u Kružnoj 4., 6. i 8. Dilema koja je dio riječke javnosti mučila posljednjih mjeseci je riješena no ostaje otvoreno pitanje što će buduće zakpce dočekati u trenutno zatvorenom klubu. Alen Mance iz U.O. Booka pozvao je sve one koji su voljni pomoći oko ponovnog uspostavljanja rada Palacha da ga kontaktiraju jer - ”pobjeda na natječaju nije niti približno težak posao kao ono što slijedi”.

Otvaranje Palacha očekuje se početkom rujna ove godine.

Robert Paulić

Objavljeno 02.04.2008.

Vremeplov

Stratocaster pokriva svu paletu ljudskih emocija a tremolo ti omogućava da učiniš sve... možeš pogoditi svaku notu ljudskog roda.
Jeff Beck