Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rock protjeran iz Voloska!

Rock protjeran iz Voloska!Volosko je ribarsko naselje pokraj Opatije. Poznat je po skupim restoranima i dvije-tri ribarske fešte godišnje. Ono spada pod gradsku upravu Opatije. Ona je stara dama, turistička prijestolnica, Grad Opera.

Prošle godine 8. kolovoza skupina mladih iz Voloskog i okolice organizirala je koncert u čast preminulom prijatelju.

Svirali su bendovi iz Opatije i Rijeke i njihove bliže okolice. Incidenta nije bilo. Ni jedna boca nije razbijena, nitko se nije žalio i uspomena na prvo“Let’s rock Volosko“ bila je isključivo pozitivna. Ista skupina mladih, nakon uspjeha osnovala je udrugu „Boem“ kako bi cijelu priču odradila lakše.

Riješili su se početničkih grešaka, organizirali cijeli koncert o vlastitom trošku, pozvali bendove iz mnogo šire okolice, nabavili redare i isključili gotovo svaku mogućnost da se išta dogodi. No, uprava Grada Opatije to nije vidjela kao sređenu stvar. Nisu dali dozvolu za održavanje, pa se do petka nije znalo hoće li se u nedjelju održati koncert.

Svaka odbijenica ima i svoje razloge, ali kad se kao glavni razlog navede „ne postojanje u planu manifestacija u kolovozu“ svatko normalan počne tražiti pravi razlog. Kao što je NOFX, kalifornijski punk rock bend bio u planu manifestacija, najavljen mjesecima unaprijed, pa zatim premješten zbog očekivanja da organizator preveze dvije tisuće gostiju na afterparty.

Nije teško primjetiti da sve što u nazivu ili definiciji ima „rock“ više nema svoje mjesto u Opatiji. U biseru našega mora opstaju samo Jole, Jasmin Stavros, Jelena Rozga i ekipa. Mladi, njihovo stvaralaštvo, pokušaji i promašaji, mjesta za izlaske, sve se svodi na polugole djevojčice na cajkama ili od domaćeg vina pijane na Draženu Zečiću. Prošle godine skoro cijeli line-up „Let’s rock Voloska“ činili su Opatijski demo bendovi, a to dokazuje da ih ima. Infekcija, No Army, Muhe Bez Glave, Crematorium, Tandemi Prošlog Sjećanja, Shamrock, Carmina Puttana, Pasi i mnogi drugi bendovi su koji dio članova vuku iz domena Grada Opatije. Imaju svirke od Istre do Slavonije i Dalmacije, a ne mogu svirati doma?

Stanje mladih u Opatiji počinje biti poražavajuće. Nema mjesta za izlaske alternativaca, nema mjesta za sviranje. Javna je tajna broj narkomana nastalih iz dosade. Kad se netko potrudi, probudi, prene iz Jole-Stavros sna, to se brzo utiša jer za takve stvari se ne oslobađa niti jedna nedjelja.

Aleksandra Ignatoski

Objavljeno 08.08.2010.

Vremeplov

Mislim da bi se Eurosong trebao zvati ”Politički festival neukusong”.
Elvir Laković Laka, pobjednik Eurosonga