Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rock singlom ’Sanjaš sama’, riječki umjetnik Lado Bartoniček najavljuje svoj prvi kantautorski album

Rock singlom ’Sanjaš sama’, riječki umjetnik Lado Bartoniček najavljuje svoj prvi kantautorski albumRiječki glazbenik Lado Bartoniček predstavlja svoju najnoviju glazbenu kreaciju, pjesmu ’Sanjaš sama’.

Treći singl svojevrsni je uvod u budući kantautorski album na kojem će se Lado predstaviti kroz različite glazbene žanrove. ’Poslije tebe’ ili ’Još jednom’ primjeri su istraživanja glazbenih i umjetničkih mogućnosti stvaranja koje će objediniti na prvom samostalnom dugosvirajućem materijalu.

Nova pjesma sa sobom nosi zvuk riječke rock glazbene scene, i na neki način, njome se Lado vraća svojim korijenima i pop rock zvuku kojim je započeo glazbenu priču davne 1999., kao vokalist i gitarist benda Plan B. Lado je preuzeo sve aspekte stvaranja ovog singla, autor je glazbe i teksta, odsvirao je sve instrumente, snimio, producirao i aranžirao, stvarajući tako autentičan zvuk koji nosi njegov pečat.

Spot pjesme nova je kreativna suradnja s Jasminom Štefović, u kojoj su efekt postigli jednostavnošću, a čemu je riječki Trsat poslužio kao idealna lokacija. O ideji i realizaciji redateljica kaže: ”Vizualizacija pjesme se uklopila sa vizurama željezne konstrukcije velike hale kao osnovna baza ljubavi kod djevojke ili žene koja je samostalna, snažna, a opet tako krhka u potrazi za slobodom i potrebom da voli i da bude voljena. Pjesma kao i spot imaju dinamičani i brz ritam s elementima sanjivosti i osnovne želje za bliskosti, ali i propuštenih prilika u ovom užurbanom svijetu u kojem živimo.”.

Glavnu ulogu u spotu odigrala je poznata riječka fotografkinja Iva Znaor koja je ispričala: “Kad sam dobila poziv za snimanje spota, bilo mi je važno da se u nekim stihovima pronađem i da probam prenijeti pravu emociju. Fotografija je moja ljubav i moj posao posljednjih desetak godina i kao nekome tko se krije iza objektiva, bio je izazov otkriti se sa suprotne strane. Pogotovo kad vas snima profesorica iz srednje škole! Unatoč tome, snimanje s Jasminom i Ladom bilo je izuzetno ugodno i jako mi je drago što su pozvali baš mene i da smo zajedno stvorili ovaj spot.“

Objavljeno 14.09.2023.

Vremeplov

Ja sam zadovoljna... nekad stane, nekad krene, nekad bolje, nekad lošije...
Ivanka Mazurkijević (Stampedo)