Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rođendan riječkog benda Officer Down

Rođendan riječkog benda Officer DownRiječki bend Officer Down ove je godine napunio deset godina aktivnog djelovanja na glazbenoj sceni. Svoj će jubilej obilježiti rođendanskim koncertom 21.05. 2016. na Terasi Hartere, s početkom u 20:00.

Takvu godišnjicu svakako valja obilježiti za pamćenje, a kako drugačije nego vrhunskom koncertnom poslasticom kojoj će pridonijeti i bivši članovi benda koji će im se pridružiti na pozornici, ali i gostujući bendovi, te na taj način još jednom podržati Officere u njihovom daljnjem glazbenom usponu. Tako će, osim slavljenika, na Terasi Hartere nastupit Sunshine Madness (Ri), Drunken Monkeys (Krk) i Kali Fat Dub (Zg/Lj).

Riječki osmeročlani kolektiv nastao je 2006. godine, a od onda je kroz bend profiltriralo desetke glazbenika. Glazbeni opus benda Officer Down može se opisati kao dinamična mješavina ska/punk/reggae ritmova, ali bend se ne libi zalaziti i u različite druge pravce eksperimentirajući i tražeći svoj originalni zvuk.

Tijekom desetogodišnjeg staža bend je odsvirao stotinjak koncerata i nastupio na brojnim festivalima. Time se svrstao u vrlo malu skupinu riječkih bendova bez službenog izdavača koji su izrazito koncertno aktivni i prepoznati diljem zemlje i regije.

Do velikih promjena u zvuku Officera dolazi 2009. godine kad u bend dolaze novi gitarist, bubnjar i pjevačica, čime vođen bend odlučuje preraditi gotovo sve svoje postojeće pjesme.

Kao rezultat toga, 2011. godine izlazi demo prvijenac pod nazivom „Fušeri uzvraćaju udarac“, a uskoro je snimljen i spot za pjesmu „Preferencija“. Iste godine brass sekcija dobiva pojačanje u vidu trombonista Petra Tepšića, koji svojom kreativnošću popunjava onaj zadnji kotačić koji je nedostajao. Iduća značajna godina bila je 2013., kada bend nakon prolaska dvije polufinalne večeri ulazi u finale HR demo kluba koji je održan u zagrebačkoj Tvornici.

Officer Down trenutno priprema pjesme za novi album i sprema proslavu deset godina postojanja, čime će ova 2016. godina biti jedna od najaktivnijih u povijesti benda.

Trenutna postava benda Officer Down izgleda ovako: Jana Dabo Vukomanović (vokal), Vanja Kauzlarić (prateći vokal), Matko Hrvatin (gitara), Radoslav Tičić (gitara), Marino Squarcia (bas gitara), Rok Božić (bubanj), Jasmin Okanović (truba) i Petar Tepšić (trombon).

Ulaznice za slavljenički koncert bit će moguće kupiti na samom ulazu u Harteru na dan koncerta po cijeni od 20 kuna, a nakon pola noći ulaz će koštati 30 kuna.

Godinu dana kasnije, 2014., bend se našao i u finalu HGF festivala u Vintage Industrial Baru.

Objavljeno 03.05.2016.

Vremeplov

Ako nemam prijatelja, nemam ništa.
Billie Holiday