Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rokerska ”Točka” postala narodnjački klub ”Mangos”

Rokerska ”Točka” postala narodnjački klub ”Mangos”U subotu (6.10.) navečer u klupskom se životu Rijeke dogodila smjena – bivši klub ”Alter Ego” ostao je klub, ali je promijenio ime u ”Mangos”, te zasvirao u sasvim drugačijem ritmu negoli je svirao prethodnih godina. Naime, ”Mangos” je na Mlaku donio folk note, a prostor bivšeg okupljališta rokera, koji je najsvjetlije trenutke doživio dok se zvao ”Točka”, preuređen je i to u potpunosti, dokazavši kako nema toga što ne može izgledati ”fancy” ukoliko onaj koji preuređuje ima novaca. Dakako, i ukusa.

Četiri mjeseca je rock prostor oblačio novo ruho, i u njemu izgleda iznenađujuće dobro. Uređenje interijera bazirano je na kombinaciji kože i drveta, a svježinu inače mračnom prostoru daju zebrasto oličeni potporni stupovi. Riješeno je i oduvijek bolno pitanje ventilacije, a postignuta je i izvrsna zvučna izolacija, pa se ni na samom ulazu u klub ne može čuti što to unutra svira.

A na otvorenju ”Mangosa” svirao je klupski bend, koji će i inače svirati svakog četvrtka, petka i subote od 22 do 6 sati ujutro. Od Igora Saradžića, jednog od vlasnika kluba, doznajemo da će biti i gostovanja, pa osim Dare Bubamare, u svijetu onih koji vole folk zvijezde nad zvijezdama koja bi na Mlaci trebala nastupiti 11. listopada, bit će tu i Severine, Dina Merlina i mnogih drugih domaćih i stranih izvođača. Oni koji hodočaste folku, pa znaju i usporediti, kažu da je klub super i na nivou, da je cijena pića sasvim OK, i da je prostor fantastičan. Jedina primjedba koju smo te večeri u dupkom punom ”Mangosu” čuli odnosila se na nedostatak parkirališnog prostora, no to je viša sila, zaključili su naši sugovornici, među kojima je bilo i sportaša, i manekenki, odvjetnika, gospodarstvenika, kao i anonimnih ljubitelja takve vrste glazbe.

Sve u svemu, svidjelo se to nekima ili ne, na Mlaci od subote stanuje folk. Uostalom Rijeka je oduvijek igrala na spoj različitosti, pa, eto, dobila je još jednu, a vrijeme će pokazati hoće li ta različitost zaživjeti. Ukoliko je suditi po brojnosti zainteresiranih, Slobodanu Žakuli i Igoru Saradžiću investicija bi se mogla isplatiti.

Slavica Mrkić Modrić / Novi list

Dara Bubamara - ”Zidovi”

Objavljeno 07.10.2007.

Vremeplov

Bend nije ”grupa građana” koji imaju instrumente u rukama i sviraju - bend je grupa ljudi koji međusobno imaju muzičku i umjetničku kemiju, koji dišu zajedno u ritmu nečega što su zacrtali kao svoj izraz.
Vladimir Janković Džet , Intervju za RiRock.com