Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Rolin Humes” i ”Zack Dust & Jura Geci” pobjednici 6th Croatian Blues Challengea

”Rolin Humes” i ”Zack Dust & Jura Geci” pobjednici 6th Croatian Blues ChallengeaZagrebački klub Bikers Beer Factory je od 5. do 7. studenog 2014. bio domaćin šestog Croatian Blues Challengea, koji je potvrdio da u hrvatskoj još uvijek vlada veliki interes za blues te da kod nas postoje brojni kvalitetni blues izvođači.

Pred ispunjenim klubom je u tri dana nastupilo devet natjecatelja, a kao gosti su svirali sastavi Soul Radio (pobjednici ovogodišnjeg ”HGF demo festivala”) te Zamba (pobjednici ”5th Croatian Blues Challengea u grupa kategoriji te ovogodišnji predstavnici hrvatske na International Blues Challengeu u Memphisu).

U srijedu, 5. studenog, u solo/duo kategoriji nastupili su Matija Halabarec (Zagreb), Zack Dust & Jura Geci (Varaždin) te Marko i Darko (Zagreb), a stručni žiri u sastavu Boris Hrepić - Hrepa, Matija Dedić, Stevo Vučković - Wolfman, Dragutin Smokrović - Smokva i Boris Dugi-Novački - Zamba, za pobjednika je odabrao mladi varaždinski duo Zack Dust & Jura Geci. Kao poseban gost večeri nastupio je odličan mladi soul/funk/blues/pop sastav Soul Radio iz Duge Rese i Karlovca.

Zack Dust je country/blues/folk kantautor iz Varaždina. Rođen je 1984., a gitaru počinje svirati s jedanaest godina. Nakon mnogih glazbenih projekata i bendova, osniva grupu Voodoo Lizards kao pjevač, tekstopisac i gitarist.

Nakon snimljenog albuma odlučuje pokrenuti solo karijeru te kreće na put u SAD gdje odlazi na poziv renomiranih i svjetski poznatih glazbenika; producenta i gitarista Jimmy Ripa (Mick Jagger, Jerry Lee Lewis, Wille Nelson, Television) i Bernard Fowlera, (The Rolling Stones, Ronnie Wood, Herbie Hancock) koji su zamijetili njegov talent. Snima samostalan album ”Other Side Of Ocean” u Hollywood-u, a produkciju albuma potpisuje slavni producent Robi Banerji (The Rolling Stones, Crosby, Stills & Nash , Herbie Hancock, Jewel). Među glazbenom elitom koja je surađivala na albumu, značajniji su Phil Jones (bubnjar Tom Pettya), Maxayne Lewis (pjevač Jerry Lee Lewisa) i Fuzzbee Morse (multi-intrumentalist za Bono Voxa, Lou Reeda, Peter Gabriela).

Zack Dust je snimio i live DVD „Chrome Hearts“, a samo na području Kalifornije je svirao više od sedamdeset koncerata. Početkom 2013. započeo je suradnju na novom glazbenom uratku imena „Justice“ s gitaristom Black Crowesa, nadaleko poznatim i nagrađivanim producentom Marc Fordom. Novi album je završen i trenutno osvaja impresivan uspjeh na ljestvicama brojnih američkih radio postaja sa singlom ”Good Morning California”.

Jura Geci je rođen 1985. u Varaždinu, a gitaru počinje svirati s 12 godina. Surađivao je, snimao, svirao i producirao albume i pjesme s mnogim izvođačima i umjetnicima (Jimmy Rip, Bernard Fowler, David Bianco, Voodoo Lizards, Ivan Vragolovich, J’animals, Sara Renar, Superoperater), a uz gitaru povremeno svira bas,mandolinu i tamburicu.Trenutno završava dva albuma u Hrvatskoj.

U četvrtak su u grupa kategoriji nastupili sastavi Ohio Bend (Virovitica), Bender (Novska), Levonda Kids (Vrbanj, otok Hvar), Rolin Humes (Rijeka), In Roots (Split) i Blues Messenger (Koprivnica), a žiri je proglasio dva najbolja sastava: pobjednik 6th Croatian Blues Challengea u grupa kategoriji je riječka grupa Rolin Humes, a drugoplasirani sastav je splitski In Roots.

Rolin Humes je fenomenalan mladi riječki blues kvartet (Robi - vokal i klavijature, Nikola - gitara, Emil - bas i Matej - bubanj), koji je u vrlo kratkom vremenu ostvario brojne uspjehe kod nas i u inozemstvu. Uz pobjedu na ovogodišnjem Croatian Blues Challengeu, pobjeđivali su i na ”Balantiness Music Creationu” (2012.), ”Demonstratoru” (2013.), ”Turbina Demo Festu” (2013.) i ”ST@rt-u” (2014.), a nastupali su u finalu ”Jelen Demo Festa” (2012.), ”HR demo kluba” (2012.), ”Zaječarske gitarijade” (2013.) i ”HGF demo festivala” (2014.). Rolin Humes uskoro ulaze u studio snimiti svoj album prvijenac.

U petak, 7. studenog, u prepunom Bikers Beer Factory-u su nastupili pobjednici u obje kategorije (Zack Dust & Jura Geci i Rolin Humes), a kao gost je nastupio karlovački sastav Zamba, pobjednik prošlogodišnjeg ”Croatian Blues Challengea”.

Kao i svih prethodnih godina, pobjednici u svakoj kategoriji su stekli pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu ”Hrvatske blues snage” na krovnom svjetskom blues natjecanju - ”31th International Blues Challengeu”, koje će se od 20. do 24. siječnja 2015. održati u Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na ”6th European Blues Challengeu” u proljeće 2016. godine.

Objavljeno 15.11.2014.

Vremeplov

Sve što sam imao bio je kofer i moji bubnjevi. Uzeo sam ih u Seattle i nadao se da će upaliti…
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana)