Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rundek & Ekipa sutra na Zvečki!

Rundek & Ekipa sutra na Zvečki!Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, zatvaranje Zvečka festival uz legendarnog Darka Rundeka i Ekipu, najavljeno za danas, odgođeno je za petak 02.09. 2022. godine. (foto: N. Šolić)

Zvečka festival zaključuje svoju ovoljetnu koncertnu sezonu 2. rujna uz legendarnog Darka Rundeka i njegov prateći sastav Ekipu, koji će na vanjskom terenu podvežičkog Boćarskog doma približiti riječkoj publici ljepotu i raskoš opusa jednog od naših najplodnijih i najsvestranijih glazbenika.

I nakon više od četiri desetljeća karijere Darko Rundek glazbom, ali i karizmom, gotovo magijskom energijom privlači sve generacije, kako one koje su odrastale uz njegove bezvremenske hitove, tako i mlade koji te pjesme tek otkrivaju. U tome ga trenutno prati spoj iskustva i mladosti: Roko Crnić na bas gitari i bubnjevima, Miro Manojlović na udaraljkama i vibrafonu, Silvio Bočić na bubnjevima, Ana Kovačić sa saksofonom i sintisajzerom te Igor Pavlica na trubi.

Birajući (brisane) prostore u kojima počinje nova priča o našoj sadašnjosti i budućnosti, Darko Rundek i Ekipa trenutno putuju regijom i promoviraju aktualni album ”Brisani prostor”, ne zaboravljajući pritom uskočiti u glazbeni vremeplov uz klasike iz vremena Haustora i Cargo Tria.

Vrijedi istaknuti kako je ”Brisani prostor” osvojio Porina za najbolji alternativni album godine i niz odličnih ocjena renomiranih kritičara, dok se remasterirano izdanje albuma ”Treći svijet” grupe Haustor iz 1984. tjednima nalazi na vrhu top liste prodaje domaćih albuma, što još jednom pokazuje veliki interes za stvaralaštvo jedinstvenog Darka Rundeka.

Objavljeno 01.09.2022.

Vremeplov

Kad sam krenuo u prvi razred, neki ljudi, profesori, su me gledali kao ozbiljnog, inteligentnog mladića, drugi su me gledali kao štetočinu koju treba zabiti u nekakvu tvornicu ili rudnik, pa nek’ ruje za državu.
Goran Bare