Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sara Renar Nad Urom

Sara Renar Nad UromU petak 17.04. sa velikim zadovoljstvom najavljujemo nastup ovogodišnje osvajačice Porina u kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe - Sare Renar.

Odlične recenzije albuma i održanih koncerata, Saru Renar stavljaju u sam vrh novog vala hrvatske glazbene scene. Sara, inače arhitektica, ali ipak najpoznatija kao glazbenica, sama potpisuje tekstove i glazbu za svoje pjesme. Prve pjesme počela je pisati prije pet godina, što je kulminiralo u travnju 2013. izlaskom debitantskog albuma pod nazivom “Djeca” u izdanju Aquarius Recordsa.

Iako bend svojom glazbom izlazi iz okvira rocka, te izmiče strogom žanrovskom opredjeljenju, album “Djeca” je visoko kvalitetan uradak koji je u 2013. svrstan u grupu s najboljima. Tim povodom album je 2013.g. na Porinu nominiran i za najbolji debitantski album godine.

Njene pjesme doživjele su aranžmane rock sastava, blues akustike, trip hopa, čak i jazza u suradnji s Matijom Dedićem. Sara u 2014. godinu ulazi s jednom novom energijom i pobjeđuje na svim regionalnim natjecanjima promovirajući svoju glazbu i u inozemstvu.

Svojim novim albumom ”Jesen” Sara je potvrdila status nejprogresivnije glazbenice novog vala, prikupivši samo najbolje recenzije od strane regionalnih portala, magazina i radio postaja.

Prije dva mjeseca nastupila je i na RockOff festivalu u zagrebačkoj Tvornici, koju je rasprodala krajem rujna prilikom promocije albuma i osvojila nagradu za najbolju izvedbu. Prošli mjesec Sara je uoči ovogodišnjih glazbenih nagrada Porin nominirana u dvije kategorije, a Porin je osvojila u kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe.

Luka Geček – električna gitara, back vokali
Zdeslav Klarić – klavijature, back vokali
Anže Kristin – bubanj, perkusije
Sara Renar – vokal, loop, povremeno gitara

Kao posebni gosti na koncertu će im se pridružiti i naš izvrsni riječki riječki duo Alba&Leo.

Alba&Leo kao duo nastupaju od 2007. Na oko 300 nastupa koje do danas imaju iza sebe uvijek su oduševljavali publiku, bilo da se radi o velikim festivalskim pozornicama ili malim klubovima, bilo da se svira u zemlji ili inozemstvu. Na jedinstven i osebujan način s lakoćom se snalaze u pop, rock, jazz i etno žanrovima, pjevaju na različitim jezicima, izvode autorske kompozicije i improviziraju.

Alba je nastupala je po čitavoj Europi s imenima poput Scotta Kinseya, Hadriena Ferauda, Janeka Gwizdale i Jure Pukla, pohađala radionice vodećih jazz glazbenika te se pojavila na brojnim nosačima zvuka među kojima treba istaknuti trostrukog osvajača Porina „Sol et Luna“ Elvis Stanić Groupa, dok je Leo nastupao s najvećim imenima hrvatske zabavne i jazz glazbe poput Gibonnija, Olivera Dragojevića i Elvisa Stanića.

Alba Nacinovich – vokal, vokoder, live looping
Leo Škec – akustična gitara, efekti, live looping

Ulaz je besplatan, a program počinje u 21:00h!

Objavljeno 17.04.2015.

Vremeplov

Bili smo prenezgrapni da bi postali pop grupa.
Roger Daltrey (The Who)