Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Siddharta - singl s Damirom Urbanom

Siddharta - singl s Damirom UrbanomKultna slovenska industrial/rock mašina Siddharta vraća se u zagrebačku Tvornice kuture u četvrtak 24. ožujka 2016. na krilima dva nova izdanja – “Infra” i “Ultra”. Na potonjem se nalazi njihov singl s Damirom Urbanom “Strele v maju”.

Slovenski bend Siddharta prošlu je godinu zaokružio s impresivnih dva desetljeća rada i bogatog te značajnog prisutstva na sceni. Veliku obljetnicu proslavili su i s dva albuma, a oba ukupno sadržavaju dvadeset pjesama za toliko godina rada, kako su i obećali svojim fanovima.

Još u ljeto prošle godine Siddharta je povodom 20. rođendana objavila prvi dio priče, album “Infra” koji je u Sloveniji objavila diskografska kuća Nikka, dok je to u Hrvatskoj učinio Dancing Bear Records. S albuma je skinut singl “Ledena” koji je još jednom potvrdio Siddhartin status velikih.

Kako se slavlje nastavilo, Siddharta je u studenom 2015. objavila nastavak priče tj. drugi album naslovljen “Ultra”, a on će napokon biti objavljen i u Hrvatskoj, i to 26. veljače kada će biti pušten u prodaju u Dancing Bear CD shopovima. S albuma je skinut singl “Nastalo bo”, a studijski uradak “Ultra” je potvrdio da Siddharta još uvijek može u tako kratko vrijeme pokazati dva različita lica koja pripadaju istoj grupi.

Album “Ultra” donosi 10 pjesama, a s tog albuma premijerno se predstavlja singl “Strele v maju” koju je Siddharta snimila u suradnji s jedinstvenim hrvatskim autorom i izvođačem Damirom Urbanom. Urbanov snažan vokal lako je prepoznatljiv u ovom singlu koji ga je spojio sa Siddhartom u razumijevanju, sličnoj percepciji svijeta, doba i aktualnih događanja. Pjevač Siddharte Tomi M. i Damir Urban u “Strelama v maju” pričaju isti jezik pod istim nebom.

Singl “Strele v maju” preslušajte na Deezeru.

Albume “Infra” i “Ultra” su članovi benda snimili u Studiu 13, vlastitom studiju u Ljubljani, a nakon 16 godina producentske palice se opet prihvatio Dejan Radičević.

Slovenska industrial/rock mašina Siddharta je osnovana 1995. i do sada je izgradila kultni status, a platinaste naklade ih prate od početka karijere. Njihov prvi album “ID” odmah je skočio na vrhove glazbenih ljestvica 1999. Taj uspjeh su nadmašili 2001. s izlaskom albuma “Nord”, kojeg je premašio album “Rh”- 2003,a s kojim je uslijedio i rasprodani koncert na Stadionu Bežigrad.

Zatim je uslijedio album “Petrolea” (2006) popraćen izrazitim produkcijskim pristupom te je u prosincu 2009. izašao album “Saga”. To je njihov prvi album koji nije snimljen u Sloveniji već u Los Angelesu i to s poznatim glazbenim producentom Rossom Robinsonom, koji je dvije godine kasnije s njima radio i na šestom albumu “Vi”, koji je snimljen uživo s publikom na stadionu Stožice. Prošla godina obilježena je s dva povezana albuma “Infra” i “Ultra” povodom velikog 20. rođendana.

Među mnogobrojnim rekordima koje ova slovenska petorka drži zasigurno su nastup pred više od 30 tisuća ljudi na ljubljanskom stadionu Bežigrad 2003. godine. Dvije sezone kasnije odsvirali su maratonski petosatni koncert, a 2011. nakrcali više od 11 tisuća fanova na stadion Stožice.

Na svom kontu imaju više od 30 glazbenih nagrada (izvođač godine, album i spot godine, platinaste i dijamantne tiraže, najbolji omoti) i brojne suradnje među kojima se posebno izdvajaju one sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije na koncertu na Križankama 2003. te rad s producentom Rossom Robinsonom (Korn, At The Drive-in, Slipknot, Limp Bizkit…) na albumima “Saga” I “Vi”. Uz šest studijskih albuma Siddharta je objavila i gomilu EP-a, remiks album “Silikon Delta” (na kojem ih remiksiraju izvođači poput Laibacha, Umeka, Random Logica…), akustični “Izštekani” i nekoliko live izdanja.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 55 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 70 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• sustavi Entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Objavljeno 17.02.2016.

Vremeplov

Život bez glazbe bio bi velika pogreška.
Friedrich Nietzsche