Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sjajni »Crooks&Straights« publiku ostavili bez daha

Sjajni »Crooks&Straights« publiku ostavili bez dahaCountry sastav koncert je osmislio kao mješavinu autorskih skladbi s albuma »So Little Left To Say« i »Just One Thing« te dobro poznatih obrada.

Zaljubljenici u country na riječki način u subotu (op.u.) su došli na svoje zahvaljujući grupi »Crooks & Straights« koja ih je, u gotovo posve punom, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku darovala odličnim dvosatnim nastupom na kojem su njeni članovi proslavili prvih deset godina postojanja. Tako skromni, a tako fantastični, bend čine Robert Bradičić, Damir Matković, Sandra Mladenić, Joško Serdarević, Mladen Srića i Nataša Veljak.

Iako svi oni podjednako dobro sviraju i pjevaju, među svestranom se šestorkom ipak najviše izdvaja najmlađa članica grupe, violinistica Nataša čije su solaže tijekom subotnje svirke jednostavno ostavljale bez daha.

Jedan od onih koncerata, koji je toliko dojmljiv da ga je gotovo nemoguće opisati riječima, genijalna riječka šestorka zamislila je kao mješavinu autorskih skladbi s albuma »So Little Left To Say« i »Just One Thing« te dobro poznatih obrada, a taj se koncept, sudeći po reakcijama publike, pokazao kao dobitna kombinacija.
Iako bi svirka u prostoru koji ne uključuje isključivo »sjedeću« varijantu za bend poput »Crooksa & Straightsa« bila puno bolja, nemogućnost gibanja u country ritmovima nije umanjila veselu atmosferu. Štoviše, nasmijana publika i zadovoljan bend najbolji su pokazatelji da je rođendansko slavlje riječkih country zvijezda prošlo točno onako kako su željeli.

Dvosatnu slavljeničku svirku pobjednika europskog natjecanja country-glazbe održanog 2004. godine u Poljskoj obogatili su i brojni vrsni gosti.

Instrumentalnu podršku sestri Nataši, ali i ostatku benda, dala je odlična violinistica Maja Veljak, a pored nje, na pozornicu u HKD-u stale su i prateće pjevačice Kristina i Vesna te mlada pjevačica Dolores.

S obzirom na to da su gostovale na albumu »Just One Thing«, posve je logično bilo da preksinoć s »Crooksima« nastupe i »enica« Ivona Maričić te mlada jazz pjevačica Alba Nacinovich.

Iako je ulogu službene voditeljice koncerta imala Irena Grdinić, u ulozi domaćina podjednako se dobro snašao i bubnjar Joško Serdarević koji je i ovaj put pokazao da mu, kad su nesvakidašnje najave u pitanju, nadaleko nema ravnog.

Ivana Kocijan/ Novi list

Objavljeno 11.02.2010.

Vremeplov

Ako nemam prijatelja, nemam ništa.
Billie Holiday