Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Škurinje- najrockerskiji kvart u Rijeci

Škurinje- najrockerskiji kvart u RijeciU četvrtak 24. lipnja na igralištu OŠ Ivan Zajc održao se prvi koncert koji nas je uveo u Dane Škurinja. Obzirom da škola ima dva igrališta, manje (velpro stage) je bilo rezervirano za drum’n’bass na kojem su nas zabavljali DJ Rotten i Sven Nalis, dok je većim odzvanjao sasvim drugačiji zvuk rocka, punka i ska glazbe.

Izvođači Tuborg stagea bili su: Burning Nicola, Daidaja, Senzorz, Krešo i kisele kiše i Antenat.

Dok je glazba odzvanjala s pozornice, slušatelji su se mogli zabaviti na razne načine. Za one gladne i žedne postavljeni su šankovi s pićem i hranom, a za one siromašnije osmišljene su igrice pomoću kojih su mogli osvojiti alkohol, pa je tako za čašicu medice bilo potrebno vrtjeti se petnaest krugova oko štapa i svoje osi, te zatim zabiti koš uz žustro navijanje promatrača.

Iako početak nije popraćen velikim odazivom, nešto kasniji nastup Kreše i kiselih kiša privukao je veliki broj ljudi, što i ne čudi osvrnemo li se na njihov ekstravagantni performans i skidanje u donje rublje. Žustro poganje i skakanje publike bili su još jedna potvrda njihove izvrsnosti.

Zvijezda večeri bio je Antenat. Već na uvodnoj pjesmi, „Slon“, ska zvuk užario je atmosferu i pokrenuo plesni karakter. S pjesmom „Ima nas Dovoljno“, došli smo i do kraja prve večeri Dana Škurinja. Iako su svi očekivali bis, „Škurinjemen“ nam se zahvalio na prisustvovanju i objasnio kako je dozvola za koncert samo do pol noći, te kako glazbena večer završava do sutra.

Za svaku pohvalu je činjenica da je sve teklo bez zakašnjenja i većih tehničkih poteškoća, ali prekratko je trajalo.

Dan kasnije održala se druga i finalna večer Dana Škurinja. Kao DJi nastupali su: Vlad Tepeš, DJ Pille i Marko Simplecraft, dok su rock dijelom odzvanjali zvuci: BUMslanga, The River Sharksa, Debelog Precjednika i Ivana Hrvatske.

Kao i noć prije, najposjećeniji dio koncerta bio je za vrijeme zadnja dva izvođača, s tim da je Ivan Hrvatska imao neviđeno dobar nastup. Dijelio je medicu, izvodio publiku na stage i donio veliku lutku snjegovića koju je nazvao Šime. Čestitao je
„Boužić“ i veselo plesao.

Svoju pjesmu „Hrvatska Rakija“ pjevao je više puta, ali moj osobni favorit bila je izvedba obrade „Highway to Hell“, grupe ACDC, koja je prikladno nazvana „Svi smo mi na put do Pakla“. Ivanov nastup je jednostavan, lud, simpatičan i bio je odličan završetak večeri. Loše poznavanje hrvatskog jezika postalo je sastavni dio njegovog imagea i šarma.

Oba dana održao se i afterparty u Palachu, koji je trajao do ranih jutarnjih sati.
Pohvala organizatorima ovog događaja: M.O. Škurinje, MG Briji i Klubu Palach. Dokazali su da je Škurinje najrockerskiji kvart u Rijeci.


Ivana Prica

Objavljeno 28.06.2010.

Vremeplov

Meni je publika svetinja. Kao obitelj koju sam sam birao...
Zlatan Stipišić Gibonni