Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Španjolski i norveški film u ljetnom kinu

Španjolski i norveški film u ljetnom kinuNagrađivani, kontroverzni i neobični europski naslovi sredinom srpnja zabavalju riječku publiku. Pred nama su dva filma iz Španjolske, Almodóvarova ‘Koža u kojoj živim’ te ‘Ćelija 211’ u režiji Daniela Monzóna, ali i norveška komedija ‘Ludo sretni’. Projekcije se izmjenjuju dnevno, a održavaju u ljetnom kinu u 21:30.

Norveška komedija Ludo sretni, međunarodno poznata kao Happy Happy, prati Kaju kojoj je obitelj najvažnija na svijetu. Ona je vječna optimistica (Happy, Happy) usprkos činjenici da živi s muškarcem koji bi rađe išao pecati i odbija voditi ljubav s njom pod izlikom da više i nije tako privlačna. No, ubrzo se ’savršen par’ doseljava u susjedstvo, a Kaja nastoji obuzdati svoje osjećaje. Novi susjedi otvaraju novi svijet Kaji s posljedicama za sve uključene.

Ludo sretni nagrađen je na prošlogodišnjem Sundance Film Festivalu nagradom žirija za najbolji film u kategoriji World Cinema.

Ova norveška komedija, u ljetnom Art-kinu Croatia, igra 11., 14., 15., 17. i 18.07. u 21:30.

Ćelija 211, španjolska zatvorska akcijska drama, nagrađena je s 8 nagrada Goya, među kojima i nagrada za najbolji film, redatelja, glumca te najbolje adaptirani scenarij.

Film Daniela Monzóna prati Juana, koji u želji da ostavi dobar dojam dolazi, ranije na novi posao zatvorskog čuvara kako bi se upoznao s kolegama. Tijekom obilaska zatvora dogodi se nezgoda zbog koje pada u nesvijest, a osoblje ga ubrzano odvodi u Ćeliju 211. Tijekom ove diverzije, zatvorenici iz strogo čuvanog dijela zatvora oslobađaju se i preuzimanju kaznionicu. Naslućujući nasilje, zatvorski čuvari bježe ostavljajući Juana u srcu pobune...
Ćelija 211 igra 10. 13. i 16.07. u 21:30.

Psihološki triler Koža u kojoj živim, novi film španjolskog redatelja Pedra Almodóvara, svojevrsna je adaptacija romana Tarantula francuskog spisatelja Thierryja Jonqueta. Nakon 21 godine, Almodóvar se vraća Antoniu Banderasu s kojim je surađivao na 5 filmova tijekom 80.-ih (Labirint strasti, Matador, Zakon želje, Žene na rubu živčanog sloma i Veži me).

Briljantni znanstvenik, plastični kirurg dr. Robert Ledgard, pokušava stvoriti savršenu sintetičku kožu koju testira na misterioznoj ženi koja je ujedno i ključ njegove opsesije. U čast svojoj pokojnoj supruzi, tragično stradaloj u vatri nastaloj zbog prometne nesreće, dr. Ledgard nastoji kreirati kožu koja otporna na sve vanjske utjecaje.

Uz brojne druge nagrade ovaj neobičan i, svakako, kompleksan film nagrađen s četiri španjolske najvažnije nacionalne nagrade Goya te nagradom BAFTA za najbolji film neengleskog govornog područja.
Almodóvara možete pogledati u ljetnom kinu 9. i 12.07. u 21:30.

Ljetno se kino nalazi u dvorištu Kapucina, a ulaz je kroz Art-kino Croatia.


Objavljeno 09.07.2012.

Povezani članci

Vremeplov

Moj prvi ”dug društvu” je bio pomoć jednom društvu za zaštitu dupina. Dio moje zarade od prodaje albuma dajem Greenpeaceu.
Rick Danko (The Band)