Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Španjolski i norveški film u ljetnom kinu

Španjolski i norveški film u ljetnom kinuNagrađivani, kontroverzni i neobični europski naslovi sredinom srpnja zabavalju riječku publiku. Pred nama su dva filma iz Španjolske, Almodóvarova ‘Koža u kojoj živim’ te ‘Ćelija 211’ u režiji Daniela Monzóna, ali i norveška komedija ‘Ludo sretni’. Projekcije se izmjenjuju dnevno, a održavaju u ljetnom kinu u 21:30.

Norveška komedija Ludo sretni, međunarodno poznata kao Happy Happy, prati Kaju kojoj je obitelj najvažnija na svijetu. Ona je vječna optimistica (Happy, Happy) usprkos činjenici da živi s muškarcem koji bi rađe išao pecati i odbija voditi ljubav s njom pod izlikom da više i nije tako privlačna. No, ubrzo se ’savršen par’ doseljava u susjedstvo, a Kaja nastoji obuzdati svoje osjećaje. Novi susjedi otvaraju novi svijet Kaji s posljedicama za sve uključene.

Ludo sretni nagrađen je na prošlogodišnjem Sundance Film Festivalu nagradom žirija za najbolji film u kategoriji World Cinema.

Ova norveška komedija, u ljetnom Art-kinu Croatia, igra 11., 14., 15., 17. i 18.07. u 21:30.

Ćelija 211, španjolska zatvorska akcijska drama, nagrađena je s 8 nagrada Goya, među kojima i nagrada za najbolji film, redatelja, glumca te najbolje adaptirani scenarij.

Film Daniela Monzóna prati Juana, koji u želji da ostavi dobar dojam dolazi, ranije na novi posao zatvorskog čuvara kako bi se upoznao s kolegama. Tijekom obilaska zatvora dogodi se nezgoda zbog koje pada u nesvijest, a osoblje ga ubrzano odvodi u Ćeliju 211. Tijekom ove diverzije, zatvorenici iz strogo čuvanog dijela zatvora oslobađaju se i preuzimanju kaznionicu. Naslućujući nasilje, zatvorski čuvari bježe ostavljajući Juana u srcu pobune...
Ćelija 211 igra 10. 13. i 16.07. u 21:30.

Psihološki triler Koža u kojoj živim, novi film španjolskog redatelja Pedra Almodóvara, svojevrsna je adaptacija romana Tarantula francuskog spisatelja Thierryja Jonqueta. Nakon 21 godine, Almodóvar se vraća Antoniu Banderasu s kojim je surađivao na 5 filmova tijekom 80.-ih (Labirint strasti, Matador, Zakon želje, Žene na rubu živčanog sloma i Veži me).

Briljantni znanstvenik, plastični kirurg dr. Robert Ledgard, pokušava stvoriti savršenu sintetičku kožu koju testira na misterioznoj ženi koja je ujedno i ključ njegove opsesije. U čast svojoj pokojnoj supruzi, tragično stradaloj u vatri nastaloj zbog prometne nesreće, dr. Ledgard nastoji kreirati kožu koja otporna na sve vanjske utjecaje.

Uz brojne druge nagrade ovaj neobičan i, svakako, kompleksan film nagrađen s četiri španjolske najvažnije nacionalne nagrade Goya te nagradom BAFTA za najbolji film neengleskog govornog područja.
Almodóvara možete pogledati u ljetnom kinu 9. i 12.07. u 21:30.

Ljetno se kino nalazi u dvorištu Kapucina, a ulaz je kroz Art-kino Croatia.


Objavljeno 09.07.2012.

Povezani članci

Vremeplov

Mašta je ključ za razumijevanje moje lirike. Ostalo je obojano s malo znanstvene fantastike.
Jimi Hendrix