Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Spojeno tijelo s umom…Mrtvi kanal

Spojeno tijelo s umom…Mrtvi kanal”Gladni” žestoke svirke, usvirani kao da su tek jučer objavili novi album, Diego, Srle, Goran, Kirya i Šuljo odsvirali su jedan od najboljih koncerata u posljednje vrijeme. Iako je cijeli happening bio neobično zamišljen, bila je to noć u kojoj su se ’’prizvali duhovi’’ 80-ih godina i to na opće zadovoljstvo svih prisutnih.

No, ajde možda i ne svih. Obzirom na izbor lokacije za svirku (skladište bivše vojarne Trsat), za pretpostavit je, da je neki ’’penzionisani’’ JNA pukovnik ’’tamo gore’’ protestirao. Što razularena ’’omladina’’ ima raditi u njegovoj kasarni, i svirati te pjesme koje ruše sistem za koji je on jeo ’’koru s drveća’’ i ’’gazio hladne rijeke’’.

Priliku za prizivanje 80-ih godina dobila je Larva. Bend koji izgledom i soundom vrlo vješto dočarava punk/new wave iz bolje nam prošlosti. Nakon nastupa Larve uslijedio je nastup benda What the funk?. Hm, dečkima se ne može ništa predbaciti… Ni usviranost, niti energija, no da se ne lažemo ipak se je čekao nastup Mrtvog kanala. Mnoga poznata lica, glazbenici, književnici, novinari, umjetnici te ostali sretnici ispunili su koncertni prostor željni samo jednog, nastupa Mrtvog kanala. Nakon 26 godina, Diego i ekipica održali su mini koncert kojim su najavili povratak na scenu. Koncert je otvoren žestoko, s pjesmom ’’Dijagnoza’’, oni odvažniji krenuli su ’’pogat’’ na veliko zadovoljstvo Diega, koji im se čak i priključio u jednom momentu. Stalak za mikrofon ispred Diega samo je smetao na bini, pa je na opće oduševljenje prisutnih završio u publici. Koncert se nastavio s ’’Menzom’’ i ’’Oglasima’’. Vrhunac koncerta je uslijedio s pjesmom ’’Samo tijelo’’, koje je doživjelo i svoju drugu verziju. Točnije, na bis je ponovljena pjesma ’’Samo tijelo’’ s Pavicom i Zdravetom iz Parafa. Kao što je i sam Diego dobacio: - Jel čujete ovaj bas, to je Zdrave, samo on ima takav sound. A upravo je pjesma ’’Samo tijelo’’, bila ta koja je obilježila jučerašnji happening. Tijelo se je napokon spojilo s umom.

Ovom mini promocijom Mrtvi kanal održao je lekciju mnogim bendovima, kako onim etabliranim tako i mlađim koji si tek kroče put u svijetu rock ’n’ rolla. Ne zbog toga što su bili tako dobro usvirani, niti zbog dobrih instrumenata, niti zbog svoje publike! Naprosto, ovaj koncert je bio lekcija iz iskrenosti, zato dragi naši Kanalovci – ocjena je ’’sjedi 5’’.

Večer zamišljenu kao generalna proba i druženje ’’Mrtvog kanala’’ nastavljeno je sa svirkom ’’Grča’’ i Vinyl tria’’.

Obzirom da je ovo bila večer za frendove, svi vi koji ste željni dobre svirke 27. veljače pravac u Stereo dvoranu. Vjerujte nam na riječ, očekuje vas izvrsna svirka!Nikola Cvjetović

Objavljeno 16.02.2009.

Vremeplov

Ako ne vježbam jedan dan to osjećam ja. Ako ne vježbam dva dana to osjeća moj instrument. Ako ne vježbam tri dana to osjeća moja publika.
Mstislav Rostropovich