Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Srpanj u Art-kinu Croatia 2011.

Srpanj u Art-kinu Croatia 2011.Srpanj u Art-kinu Croatia donosi Motovun u Rijeci, ’Barbarellu’ i ’Fortunellu’ u sklopu In memoriam Dino De Laurentiis i Nino Rota, dobitnika Oscara za najbolji strani film ’u boljem svijetu’ Susanne Bier, najnoviji uradak Sama Mendesa ’Novi život’ i pobjednika 8. ZFF-a ’Pljačkaš’ Benjamina Heisenberga.

Početkom srpnja 2011. publika još može vidjeti ’Ona se zove Sabine’ i ’Šahisticu’ iz Ciklusa filmova Sandrine Bonnaire (28.06. - 02.07.), dobitnice dvaju Cesara i brojnih vrijednih filmskih nagrada - muze francuskog autorskog filma (redateljice i redatelji Agnes Varda, Maurice Pialat, Claude Chabrol, Jacques Rivette..).

Već od 03. do 06. srpnja u kinu gledamo dva vrijedna kinotečna programa - In memoriam poznatome producentu Dinu De Laurentiisu i Ninu Roti, kultnome skladatelju glazbe za ’Fortunellu’, ’Kuma’ i ’Slatki život’ koji je najpoznatiji po suradnji s Federicom Fellinijem.

Dva su ciklusa povezana - filmove za koje je Nino Rota radio glazbu – ’Fortunella’ s Giuliettom Masinom i ’Milijunski Napulj’ s Delijom Scalom, producirao je upravo Dino De Laurentiis.

U programu posvećenom nedavno preminulome oskarovcu De Laurentiisu gledamo dva klasika koja je producirao: kultni camp klasik ’Barbarella’ Rogera Vadima, s Jane Fondom u glavnoj ulozi astronautice Barbarelle, a prikazat će se i De Santisova neorealistička ’Gorka riža’ iz 1949. sa Silvanom Mangano u glavnoj ulozi.

Programi In memoriam Dino De Laurentiis i Nino Rota završavaju u srijedu, 06. srpnja u 21 sat, kada će se prije De Filippove ’Fortunelle’ filmski kritičar Dragan Rubeša osvrnuti na opus De Laurentiisa i Rote.

U Art-kino Croatia stiže i ’U boljem svijetu’ (’Haevnen’) redateljice Susanne Bier danska je drama nagrađena Zlatnim globusom i Oscarom za najbolji strani film. Anton je liječnik koji odlazi na rad u afrički izbjeglički centar. On i njegova žena su pred razvodom, a njihovog starijeg sina Eliasa zlostavljaju u školi. U obranu mu priskače novi dječak u školi, Cristian, koji će Eliasa uvući u svoj svijet osvete s potencijalno tragičnim posljedicama...Film je na rasporedu od 07. do 13.7.

Susanne Bier je jedna od najvažnijih suvremenih danskih redateljica (’Otvorena srca’ - posebno priznanje na Toronto film festivalu, ’Braća’ - dobitnik nagrade publike na Sundanceu, ’Nakon vjenčanja’ – nominacija za Oscara).

”(...) Krećući se osjetljivim područjem povišene emotivnosti i usporedbe različitih civilizacija i kultura, Bier ipak nikad ne zapada u patetiku i trivijalno moraliziranje, već stvara realističan i emotivno bogat svijet naseljen životnim likovima.” kazao je o filmu Josip Grozdanić.

Najnoviji uradak Sama Mendesa (’Vrtlog života’- ’American beauty’, ’Put do uništenja’ –Road to perdition) – ’Novi život’ (’Away we go’) nježna je i komična drama - priča o mladom paru koji očekuje svoje prvo dijete, s Johnom Krasinskim i Mayom Rudolph u glavnim ulogama. Oni kreću na putovanje po SAD-u kako bi pronašli idealno mjesto za početak nove obitelji, no na putu ih čekaju brojna iskušenja.. Film je na programu od 14. do 20.srpnja.

Film je, uz brojne nominacije, osvojio i pet nagrada- nagradu za najbolji originalni scenarij (Chicago Film Critics Association Awards), a proglašen je i najboljim izborom za ljetni film (Choice Summer Movie). Tri su nagrade pripale Mayi Rudolph za najbolju glavnu glumicu.
Krajem srpnja gledamo pobjednika 8. Zagreb film festivala – ’Pljačkaša’ (’Der Räuber’) Benjamina Heisenberga (21.-26.7.). Istinita priča o čovjeku s mnogo talenata, Johannu Rettenbergeru, koji je i uspješni maratonac i serijski pljačkaš banaka. On hladnokrvno i precizno mjeri svoj puls, napor, izdržljivost i učinkovitost, kako za vrijeme treninga tako i za vrijeme pljački nakon kojih bježi pred policijom.

”(...) Redatelj Benjamin Heisenberg (unuk ’onog’ Wernera Heisenberga) odlično i uz puno crnog humora profilira glavnog junaka isključivo kroz akciju, i to kao čovjeka s opsesijom vrhunskog sportaša koja graniči s ludilom.’” Siniša Paić, filmski.net

Kraj mjeseca donosi Motovun u Rijeci - publika Art-kina Croatia će i ove godine uživati u četiri dana filmova s ovogodišnjeg Motovun film festivala paralelno sa samim festivalom. Ove godine ponajbolje motovunske filmove gledamo i u kinu na otvorenom. Više na službenoj stranici www.motovunfilmfestival.com i www.art-kino.org

Objavljeno 03.07.2011.

Vremeplov

Volim se družiti s prijateljima. Volim glazbu. Volim gledati filmove. Volim jesti. Volim kuhati. Volim sport. Volim životinje. Volim djecu. Želim spasiti svijet. I kako da kombiniram to sve? Ne znam.
Joan Jett