Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Startalo deveto izdanje Impulse Festivala!

Startalo deveto izdanje Impulse Festivala!Multimedijalan Impulse Festival, sada već u svom devetom izdanju, ove godine održava se od 19. do 24. travnja.

Kao i u prethodnim izdanjima tako i ove godine u fokusu je aktualna alternativna glazba te promocija urbane kulture. Nove lokacije, mnogobrojni sadržaji i zanimljivi gosti, a studenti će ulaznice moći kupiti po pretprodajnoj cijeni i na dan programa!

Dnevni boravak domaćin je otvorenja festivala (utorak, 19.4.) s promocijom knjige ”Glazba za Žedno uho” autora Mate Škugora s kim će kao moderator večeri biti novinar i glazbenik Luka Benčić. U sklopu narativnog dijela festivala dan kasnije u OKC Palach će biti održana tribina „Kako izdati ploču?!“. Uz zanimljive goste, (su)vlasnike nezavisnih izdavačkih kuća: Danijel Sikora (Geenger Records/PDV Records), Bojan Bojkov (više manje zauvijek) i Mirko Burazer (Basic & Rough), razgovarati će Marin Jurčić (Distune Promotion).

Iščekivani glazbeni program festivala počinje u četvrtak, 21. travnja, a otvaraju ga dva nastupa u dva različita prostora. Alternativna kantautorica Barbara Munjas od 21 sat uz pratnju benda na botelu Marina predstavit će svoj debitantski album „Right Place Right Time“, dok će se u muzeju informatike Peek&Poke odigrati audiovizualni performans kojeg potpisuje Packmess - glazbenik i inženjer koji na improvizaciju i minimalističke gitarske drone strukture nadodaje glazbene ekspresije ostvarene putem joysticka.

Dan kasnije, u petak, publika može uživati paralelno na tri lokacije. U The Beertiji će biti glasno - nastupa zadarsko-riječka metal kombinacija bendova koju čine E.N.D. i MBurns, a nakon koncerta Dorian Pavlović (gitarist bendova Cold Snap/Manntra) preuzet će DJ-pult puštajući all-time metal favorite. U nedavno otvorenom Nemo Klubu na premijerni riječki nastup stiže Peki Pele koji poziva svih na cjelovečernji ples. ”Pripremite se na degutantnu kombinaciju plesnog popa, punk estetike i kućne produkcije“. Nakon koncerta uslijedit će „Beki after Peki“ party. Treća lokacija večeri je klub Manual gdje će nas zabavljati Plazmatick s posebnim setom s kojim proslavlja 25 godina rada. Večer otvara mlada dj-ica Kim Ono.

U subotu glazba je posvuda od ranog jutra. Novost festivala je da će se u Kružnoj ulici od 10h održati tradicionalni sajam ploča (17 izdanje), ali i artBazaar. Osim nikad veće ponude vinila i rukotvorina, posebnost proljetnog sajma biti će Impulse punkt - poseban merch te spontani DJ-set na 33 okretaja.

Večer nudi izuzetan klupski izlazak. Pogon kulture rasturiti će zagrebačka elektro mašina ABOP zajedno s domaćom house podrškom; dj-ica j.popowitch i dj AMOR. Prvi klupski koncert glazbeno-umjetničkog kolektiva Mrave brojim rezerviran je za Nemo Klub, a nakon koncerta Bonko režira posljednji after party festivala.

Festival se zatvara u nedjelju (24.4.) riječkom premijerom glazbenog doksa „Don’t Go Gentle – a film about IDLES“ u Art-kinu Croatia. Film govori o pronalaženju njihove snage u ranjivosti, vodi nas kroz prijateljstvo te insajderski upućuje u borbu za prostorom u kojem smo različiti.

U programu kao i organizacijskom timu festivala aktivno sudjeluju studenti (bivši i sadašnji). Upravo je i to jedan od ciljeva festivala, maksimalno uključiti studentsku publiku. Tako ove godine uz predočenje važeće x-ice studenti ostvaraju mogućnost kupovine ulaznica za sve programe po pretprodajnoj cijeni i na dan programa (ukoliko nije rasprodan).

No, to nije sve. Povodom 15 godina muzej informatike Peek&Poke studentima uz važeću x-icu nudi besplatne pojedinačne posjete i to: u utorak, srijedu i u subotu u terminu od 12h do 19h.

U petak, 22.4., organizirano je specijalno stručno vodstvo za 10 studenata u 15h, po principu prijava tko prvi, i to putem e-maila: info@distune.org.

Ulaznice za glazbeni dio programa su dostupne preko sustava Entrio i u Dallas music shop Rijeka, osim za Manual klub koji iako djeluje po principu members only biti će dozvoljen ulaz svima.

Za filmsku premijeru ulaznice je moguće je kupiti na blagajni art kina i/li preko sustava ulaznice.hr. Naravno, ulaz na promociju knjige, na tribinu, ali i za nastup Packmessa je slobodan.

Objavljeno 20.04.2022.

Vremeplov

Sve je u rukama. Da bi ste dobili zvuk koji želite, morate točno znati gdje dodirnuti žice i točno koliki pritisak upotrebiti. Morate naučiti to osjetiti. U tom slučaju bas govori.
Jaco Pastorius