Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”STATUS 2013.” - Nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja

”STATUS 2013.” - Nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu sviranjaHrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje Nagradu Status najboljim instrumentalistima u protekloj godini.

I ove godine organizirana je dodjela Nagrade Status 2013., 17. po redu, i prema Pravilniku nagrade bilo je potrebno prikupiti dovoljan broj prijava za svaku kategoriju, minimalno petprijava, a kategorije su kako slijedi:

ZABAVNA, POP-ROCK i URBANA GLAZBA:
* Kategorija br. 1 - Električna/akustična gitara
* Kategorija br. 2 - Bas gitara
* Kategorija br. 3 - Klavijature
* Kategorija br. 4 - Bubnjevi
* Kategorija br. 5 - Puhača glazbala
* Kategorija br. 6 - Ostala glazbala

NARODNA i ETNO GLAZBA:
* Kategorija br. 7 - Tradicijska glazbala

JAZZ GLAZBA:
* Kategorija br. 1 - Saksofon
* Kategorija br. 2 - Truba
* Kategorija br. 3 - Električna Gitara - nagrada ”Damir Dičić”
* Kategorija br. 4 - Klavir
* Kategorija br. 5 - Kontrabas/Bas gitara
* Kategorija br. 6 - Bubnjevi

Za Nagradu Status mogli su biti predloženi instrumentalisti – redovni članovi HGU - koji su u protekloj godini imali vlastita izdanja i/ili su kao instrumentalisti gostovali na albumima drugih izvođača, a od 2011. godine i instrumentalisti koji su objavili ili ostvarili instrumentalnu izvedbu bez obzira na konfiguraciju/nosač na kojima se nalaze.

Pod ostvarenom izvedbom smatra se i bilo koja relevantna izvedba uživo, dokumentirana i dostupna javnosti putem TV-a i interneta.

Prijave prijedloga za Nagradu Status 2013. trajale su od 02.04. 2013. utorak, do 23. 04. 2013. utorak, do 15h., putem maila i web stranice za prijave prijedloga. Prijedloge su mogli slati svi redovni članovi HGU-a, kao i podružnice HGU - u svoje ime i/ili na temelju prijedloga svojih članova.

Temeljem odluke Predsjedništva HGU, na sjednici održanoj 19.03.2013., odlučeno je da od ove godine, i nadalje, procedura glasanja, i odluke o najboljima u pojedinim kategorijama, bude u nadležnosti posebne komisije, čiji sastav odobrava Predsjedništvo HGU, a koju čine javno poznati i priznati glazbenici, istaknuti instrumentalisti - članovi HGU, svi redom dosadašnji višestruki dobitnici Nagrade Status.

Sama procedura rada komisije i glasanja je bila slijedeća:
Na temelju liste pristiglih prijedloga, komisija je izabrala tri finalista, ali i najboljega među njima - dobitnika nagrade Status za aktualnu godinu u odabranoj kategoriji. Izbor tri finalista u svakoj kategoriji će biti javno objavljen na web stranici nagrade Status, a pobjednici , po kategorijama, će biti javno proglašeni na samoj dodjeli nagrade u Opatiji, 10.05. 2013.u 17h, u prekrasnom ambijentu Ville Angioline.

Svake godine HGU na završnoj svečanosti dodjeljuje i posebna Priznanja HGU zaslužnim pojedincima i ustanovama, pa će tako biti i ove godine.

Nagrada ”Status” od 2006. godine održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba, a od 2010. pokroviteljstvu se pridružuje Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke i Primorsko-goranska županija.


Objavljeno 05.05.2013.

Vremeplov

Nemojte se bojati biti slobodni s glazbom. Potrudite se i ostavite nešto sebe u njoj.
Brian Setzer