Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”STATUS 2013.” - Nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja

”STATUS 2013.” - Nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu sviranjaHrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje Nagradu Status najboljim instrumentalistima u protekloj godini.

I ove godine organizirana je dodjela Nagrade Status 2013., 17. po redu, i prema Pravilniku nagrade bilo je potrebno prikupiti dovoljan broj prijava za svaku kategoriju, minimalno petprijava, a kategorije su kako slijedi:

ZABAVNA, POP-ROCK i URBANA GLAZBA:
* Kategorija br. 1 - Električna/akustična gitara
* Kategorija br. 2 - Bas gitara
* Kategorija br. 3 - Klavijature
* Kategorija br. 4 - Bubnjevi
* Kategorija br. 5 - Puhača glazbala
* Kategorija br. 6 - Ostala glazbala

NARODNA i ETNO GLAZBA:
* Kategorija br. 7 - Tradicijska glazbala

JAZZ GLAZBA:
* Kategorija br. 1 - Saksofon
* Kategorija br. 2 - Truba
* Kategorija br. 3 - Električna Gitara - nagrada ”Damir Dičić”
* Kategorija br. 4 - Klavir
* Kategorija br. 5 - Kontrabas/Bas gitara
* Kategorija br. 6 - Bubnjevi

Za Nagradu Status mogli su biti predloženi instrumentalisti – redovni članovi HGU - koji su u protekloj godini imali vlastita izdanja i/ili su kao instrumentalisti gostovali na albumima drugih izvođača, a od 2011. godine i instrumentalisti koji su objavili ili ostvarili instrumentalnu izvedbu bez obzira na konfiguraciju/nosač na kojima se nalaze.

Pod ostvarenom izvedbom smatra se i bilo koja relevantna izvedba uživo, dokumentirana i dostupna javnosti putem TV-a i interneta.

Prijave prijedloga za Nagradu Status 2013. trajale su od 02.04. 2013. utorak, do 23. 04. 2013. utorak, do 15h., putem maila i web stranice za prijave prijedloga. Prijedloge su mogli slati svi redovni članovi HGU-a, kao i podružnice HGU - u svoje ime i/ili na temelju prijedloga svojih članova.

Temeljem odluke Predsjedništva HGU, na sjednici održanoj 19.03.2013., odlučeno je da od ove godine, i nadalje, procedura glasanja, i odluke o najboljima u pojedinim kategorijama, bude u nadležnosti posebne komisije, čiji sastav odobrava Predsjedništvo HGU, a koju čine javno poznati i priznati glazbenici, istaknuti instrumentalisti - članovi HGU, svi redom dosadašnji višestruki dobitnici Nagrade Status.

Sama procedura rada komisije i glasanja je bila slijedeća:
Na temelju liste pristiglih prijedloga, komisija je izabrala tri finalista, ali i najboljega među njima - dobitnika nagrade Status za aktualnu godinu u odabranoj kategoriji. Izbor tri finalista u svakoj kategoriji će biti javno objavljen na web stranici nagrade Status, a pobjednici , po kategorijama, će biti javno proglašeni na samoj dodjeli nagrade u Opatiji, 10.05. 2013.u 17h, u prekrasnom ambijentu Ville Angioline.

Svake godine HGU na završnoj svečanosti dodjeljuje i posebna Priznanja HGU zaslužnim pojedincima i ustanovama, pa će tako biti i ove godine.

Nagrada ”Status” od 2006. godine održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba, a od 2010. pokroviteljstvu se pridružuje Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke i Primorsko-goranska županija.


Objavljeno 05.05.2013.

Vremeplov

Ustvari počeo sam se baviti fotografijom na prilično atipičan način. Nisam startao kao većina drugih dečki na putu do umjetničkog fotografa radom po novinama, pogotovo omladinskim. Ja sam odmah krenuo sa izložbama fotografija.
Rino Gropuzzo, riječki fotograf