Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Strašni Riječani - One piece puzzle

Strašni Riječani - One piece puzzlePredstavljamo ”Strašne Riječane” (OŠ Sulud lll, Downfall, Father, One piece puzzle, ”Heroine” i Invert) kroz jedinstveni upitnik.

Urednik izdanja Damir Martinović Mrle na novoj kompilaciji ”Strašni Riječani” (Ciklama records/Dallas records 2006.) okupio je bendove i pokušat će ponoviti uspjeh danas već kultne kolekcije ”Rijeka - Pariz - Texas” s kraja 80-tih. Mjesto na kompilaciji dobila je i glazba iz predstave ”Heroine” u produkciji udruge ”Prostor+”, a čiji su autori Mila Čuljak i Adam Semijalac. U multimedijalnom dijelu za glazbu su bili zaduženi The Gilettes vs. Highland Brothers. Kako će album zaživjeti pokazati će vrijeme, no jedno je sigurno ”Strašni Riječani” nude, ako ne potpuni presjek scene, onda svakako njen zanimljiv dio. Razgovarali smo sa većinom izvođača. Zadnji su One piece puzzle.

Tko ste vi, približite malo bend ljudima koji vas eventualno još nisu čuli...
Pitanje je stvarno na mjestu. Zaista, ima li uopće još mamlaza koji nisu čuli za Nas? Dobro, samo za tu nekolicinu ponovit ćemo ono što već svi znaju: Mi smo One piece puzzle i najbolji smo bend sa Srdoča (Rijeka).

Opako... Znam da glazbenici ne vole žanrovske odrednice, no ipak moram ugnjaviti. Vi svirate - što?
Mi nemamo problema sa samoodređivanjem, zbog toga što sviramo true (istiniti) heavy metal.

Tko su vam glazbeni uzori, ako eventualno postoje?
Nismo odgovorili na ovo pitanje jer je zaduženi za odgovaranje (Bartol) bio na šanku. Bario je slatko-punašnu konobaricu.

Članovi benda su?
Sastojimo se od Ratke, Jasena, Bartola i Leopolda

Kako ste stupili u kontakt s Ciklama recordsom, koji uvjeti su morali biti zadovoljeni s obje strane da biste bili objavljeni na albumu?
Istina-bog, agenti Ciklama Records-a su stupili u kontakt sa Nama, te Nas preklinjali da objave naš materijal.

Kako je odabran vaš materijal koji se nalazi na CD-u?
Pa,... agenti Ciklama records-a su rekli da smo predobri, da snimimo bilo što, da makar nešto na brzinu isprdimo, pa smo to i napravili. Slušatelji neka prosude...

Smatrate li potpisivanje ugovora normalnom stvari u razvoju karijere ili ”nužnim zlom” da bi proširili krug svojih potencijalnih slušatelja?
Potpisivanje ugovora je Normalno Nužno Zlo (NNZ).

Da li je na CD-u ”Strašni Riječani” (ili na eventualnom nastavku kompilacije) trebalo biti još riječkih izvođača, ako da, koji?
Nadamo se da će u dogledno vrijeme biti izdana, pardon, objavljena i druga kompilacija, na kojoj bi se mogli naći bendovi poput Građanskog Neposluha, Tosta, Let-a 4, Mother-a, Urban-a i 5 i tako dalje, a žao nam je što na prvoj kompilaciji nema Školjki, Hessusa i Pasova...

Koliko ste zadovoljni live nastupom na festivalu ”Hartera 06”?
Jako smo zadovoljni. Bilo je hrane, pića, svjetlo je bilo super. Ljudi je isto bilo, ali nije bilo dovoljno pičetine, te je falilo soliranja na gitari. Glede toga poslali smo službeni dopis u Ciklamu u kojem poručujemo da postrože nadzor nad objektima, ljudstvom i sredstvima za proizvodnju.

Pripremate li samostalni album?
Naravno. Radni naziv je ”Klanje, glupiranje” (a.k.a. ”Mehaničko pilič”). To će biti konceptualni album koji spaja visoku tehnologiju i selo.

Najbolji nastup do sada?
Moramo reći da nam je najbolji nastup do sada bio nastup u Zagrebu na Gay Prideu. Tamo smo upoznali puno zanimljivih svega i Salome koji/a Nas je posebno (odu)ševio ”svojom štiklom”.

Vidite li se van lokalnih okvira u bližoj budućnosti. Koji su vam daljnji planovi i ciljevi u karijeri?
Naravno da se vidimo posvuda po svemiru. Pogotovo zbog radiovalova i svega toga.

Smatrate li da mediji posvećuju dovoljno pažnje neafirmiranim izvođačima? Zašto?
Smatramo da mediji neafirmiranim bendovima posvećuju onoliko pažnje koliko ti bendovi i zaslužuju. Dakle nimalo..., a o tome što znači riječ afirmiran/neafirmiran dalo bi se raspravljati.

Što vam predstavlja pojam ”Ri-rock”?
Ri-Rock=Loš-Zvuk.

Poruka čitateljima Ri-rock.com magazina?
Perite zube i pazite preko ceste!

Robert Paulić

Objavljeno 02.08.2006.

Vremeplov

Bio sam u svakom školskom bandu u koji sam mogao upasti, u jazz bandu i limenoj glazbi. Tamo sam zapravo i naučio osnove čitanja glazbe, od osnovne pa sve kroz srednju školu. Uzimao sam i privatne satove, ali nije išlo pa sam se vratio sviranju uz snimke. To me navelo da puno sviram - bio sam uzbuđen zbog sviranja s meni najdražim grupama kao što su Led Zeppelin i Black Sabbath.
Chad Smith (Red Hot Chili Peppers)