Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Strip, Rock’n’Roll i čokolada

Strip, Rock’n’Roll i čokoladaU sklopu prvog riječkog festivala stripa u nedjelju je održan koncert na kojem su nastupili Fon Biskich & Narodno blago, Radio Clash i Blagdan Band.

Koncert se održao u Stereu, a line up je sasatavljen od bendova čiji su članovi sudjelovali na stvaranju filma Lavanderman, nastalog po istoimenom stripu o prvom hvatskom superheroju.

Prvi su se na pozornicu popeli dečki iz benda Narodno blago predvođeni Fon Biskichem, tvorcem čokolde Nadalina s okusom lavande, biljke koja se ovu nedjelju najčešće spominjala u Stereu. Izveli su stvari kao što su ’’Bambino’’, ’’Od ovog trena zauvijek’’, ’’Rano jutro’’ te pjesmu ’’Kao lavanda’’ koju su napisali za soundtrack filma. Iako je Stereo tu večer bio slabo posjećen atmosfera je bilo vrlo dobra i opuštena, a tome su dosta pridonijeli vidno raspoloženi članovi sva tri benda.

Nakon Narodnog blaga zasvirao je Radio Clash, naravno tribute band The Clashu. Vokal benda Zvonimir Rumboldt je redatelj Lavandermana te vrlo uvjerljiv imitator Joe Strummera. U vrlo žestokom setu bend se orijentirao na stvari iz ranije faze dijelovanja benda tako da smo mogli čuti stvari ’’Carreer Opportunities’’, ’’ White Riot’’, ’’London Burning’’ te jednu malo lakšu ’’The Guns of Brixton’’. I oni su izveli pjesmu koju su napisali za soundtrack filma.

Došao je red i na riječku super grupu Blagdan Band. Petorka sastavljena od članova En Facea, Laufera i Leta 3 izvela je vrlo zanimljiv set sastavljen od žestokih rock hitova poput ’’Pet Sematary’’ i ’’Rockin’ in a Free World’’, a pjesme koje inaće nisu dovoljno žestoke oni su ih učinili takvima. Bilo je vrlo zanimljivo čuti ’’Wish You Were Here’’ ili ’’Program tvog kompjutera’’ u potpuno novom aranžmanu. A poveznica s filmom oko kojeg se sve vrtilo je Zoran Prodanović Prlja, jedan od glavnih glumaca.

Iako je nedostajalo publike, nije nedostajalo dobre atmosfere i zabave, a sve je to zasladila Nadalina s okusom lavande.

Miran Milić

Objavljeno 14.12.2010.

Vremeplov

Naravno da je teško. Zašto bi i bilo lako? Za ono što se voli treba se i boriti. Ma šta... sve su profesije teške. Dobro, ovo naše je posebno teško, al’ ko nam je kriv da smo to odabrali. Sami smo se odlučili i što sad... zašto da kukamo? Treba šutjeti i raditi!
Drago Mlinarec (na pitanje: da li je profesija muzičara posao za manijake - 1979)