Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Studeni u znaku novog Mini Art-kina, dječjih matineja i riječkog filma

Studeni u znaku novog Mini Art-kina, dječjih matineja i riječkog filmaStudeni u Art-kino donosi novu malu dvoranu, matineje vikendom za cijelu obitelj, novi talijanski i poljski film te brojne europske i svjetske festivalske uspješnice.

Na repertoaru su i tri nova riječka filma – ’Vojotove štorije’ Bernardina Modrića, ’Zimsko čudo’ Željke Sukove te ’Zoffski Grč’ Zorana Kreme.

Na samom početku mjeseca, 2. i 3. studenog, u Art-kinu gostuje Zagreb Film Festival. Riječka će publika imati prilike pogledati pobjednički film ’Pogrešna dostava’ - indijsku romantičnu dramu o savršenom spoju hrane i romantike, talijansku komediju ’Zoran, moj nećak idiot’, njemačku dramu ’Čudna neka mačka’ i dokumentarni film ’Mundijal: najveći ulog’. Program za djecu i mlade će donijeti hrvatski znanstveno-fantastični film iz 1984. u režiji Vladimira Tadeja ’Tajna starog tavana’ te finski dokumentarac ’Zauvijek vaš’ o djeci, roditeljima i udomiteljima. Program ’Kockice’ donosi novi hrvatski kratkometražni film u novo Mini Art-kino.

Od 4. do 9. studenog na repertoaru Art-kina naći će se nagrađivana drama Srdana Golubovića u kojoj se, uz hrvatskog glumca Leona Lučeva, u glavnim ulogama pojavljuju i velika glumačka imena poput Aleksandra Berčeka i Nebojše Glogovaca. «Krugovi» su suvremena priča o jednom herojskom činu i svim njegovim posljedicama. Film je nagrađen na brojnim filmskim festivalima, među kojima i na filmskom festivalu u Berlinu (Nagrada Ekumenskog žirija), Sarajevo Film Festivalu (Nagrada publike) te Sundance Film Festivalu (Posebna nagrada žirija).

Nagrađivana francuska drama «U kući» redatelja Françoisa Ozona donosi priču 16-godišnjeg Claudea koji iskorištava ulazak u kuću školskog kolege kao inspiraciju za literarne sastavke. Njegov će profesor biti oduševljen kvalitetom njegovog pisanja, no ti će Claudeovi tekstovi izazvati i seriju neočekivanih događaja... Drama ’U kući’ će se naći na programu Art-kina od 4. studenog.

Glazbeno – aktivistički dokumentarni film ’Pussy Riot – punk molitva’ prati zbivanja vezana uz suđenje i optužbu članica ruske feminističke umjetničke skupine Pussy Riot. Tri su članice uhićene u ožujku 2012. nakon izvedbe provokativnog performansa, tzv. punk molitve, u moskovskoj katedrali. Uslijedile su vrlo stroge i ozbiljne optužbe o širenju vjerske mržnje. Film «Pussy Riot – punk molitva» bit će prikazan u Mini Art-kinu.

Studeni donosi i program za djecu i mlade svake subote i nedjelje u 11 sati.

Francusko-belgijski animirani film ’Ernest i Celestina’, utemeljen u seriji istoimenih knjiga za djecu autorice i ilustratorice Gabrielle Vincent, donosi priču o neobičnom prijateljstvu medvjeda Ernesta i mišice Celestine. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik. ’Ernest i Celestina’ su na repertoaru Art-kina 9. i 10. te 23. i 24. studenog.

Japanska animirana drama ’Djeca-vukovi’ prati Hanu, djevojku koja s dvoje djece povučeno živi u mirnom dijelu grada. Njihovo odrastanje je sretno i veselo, no skrivaju veliku tajnu – otac im je Čovjek-vuk. Film bilježi niz nagrada za najbolji film, najbolji animirani film i najbolji film po ocjeni publike na nizu cijenjenih filmskih festivala, uključujući i one namijenjene djeci. ’Djeca-vukovi’ su dirljiva animirana priča o odrastanju i životnim izazovima koji se pojavljuju putem. Film je na programu Art-kina 16., 17. i 30. studenog te 1. prosinca.

Ovo je samo dio programa koji je za vas pripremila marljicva ekipa art kina a više saznajte na www.art-kino.org.

Objavljeno 07.11.2013.

Vremeplov

Rijetki su ljudi koji izdrže pa žive od alterantive, guraju svoju priču i zato takvi zaslužuju veliko poštovanje.
Milorad Milinković Debeli, intervju za RiRock.com