Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Studeni u znaku novog Mini Art-kina, dječjih matineja i riječkog filma

Studeni u znaku novog Mini Art-kina, dječjih matineja i riječkog filmaStudeni u Art-kino donosi novu malu dvoranu, matineje vikendom za cijelu obitelj, novi talijanski i poljski film te brojne europske i svjetske festivalske uspješnice.

Na repertoaru su i tri nova riječka filma – ’Vojotove štorije’ Bernardina Modrića, ’Zimsko čudo’ Željke Sukove te ’Zoffski Grč’ Zorana Kreme.

Na samom početku mjeseca, 2. i 3. studenog, u Art-kinu gostuje Zagreb Film Festival. Riječka će publika imati prilike pogledati pobjednički film ’Pogrešna dostava’ - indijsku romantičnu dramu o savršenom spoju hrane i romantike, talijansku komediju ’Zoran, moj nećak idiot’, njemačku dramu ’Čudna neka mačka’ i dokumentarni film ’Mundijal: najveći ulog’. Program za djecu i mlade će donijeti hrvatski znanstveno-fantastični film iz 1984. u režiji Vladimira Tadeja ’Tajna starog tavana’ te finski dokumentarac ’Zauvijek vaš’ o djeci, roditeljima i udomiteljima. Program ’Kockice’ donosi novi hrvatski kratkometražni film u novo Mini Art-kino.

Od 4. do 9. studenog na repertoaru Art-kina naći će se nagrađivana drama Srdana Golubovića u kojoj se, uz hrvatskog glumca Leona Lučeva, u glavnim ulogama pojavljuju i velika glumačka imena poput Aleksandra Berčeka i Nebojše Glogovaca. «Krugovi» su suvremena priča o jednom herojskom činu i svim njegovim posljedicama. Film je nagrađen na brojnim filmskim festivalima, među kojima i na filmskom festivalu u Berlinu (Nagrada Ekumenskog žirija), Sarajevo Film Festivalu (Nagrada publike) te Sundance Film Festivalu (Posebna nagrada žirija).

Nagrađivana francuska drama «U kući» redatelja Françoisa Ozona donosi priču 16-godišnjeg Claudea koji iskorištava ulazak u kuću školskog kolege kao inspiraciju za literarne sastavke. Njegov će profesor biti oduševljen kvalitetom njegovog pisanja, no ti će Claudeovi tekstovi izazvati i seriju neočekivanih događaja... Drama ’U kući’ će se naći na programu Art-kina od 4. studenog.

Glazbeno – aktivistički dokumentarni film ’Pussy Riot – punk molitva’ prati zbivanja vezana uz suđenje i optužbu članica ruske feminističke umjetničke skupine Pussy Riot. Tri su članice uhićene u ožujku 2012. nakon izvedbe provokativnog performansa, tzv. punk molitve, u moskovskoj katedrali. Uslijedile su vrlo stroge i ozbiljne optužbe o širenju vjerske mržnje. Film «Pussy Riot – punk molitva» bit će prikazan u Mini Art-kinu.

Studeni donosi i program za djecu i mlade svake subote i nedjelje u 11 sati.

Francusko-belgijski animirani film ’Ernest i Celestina’, utemeljen u seriji istoimenih knjiga za djecu autorice i ilustratorice Gabrielle Vincent, donosi priču o neobičnom prijateljstvu medvjeda Ernesta i mišice Celestine. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik. ’Ernest i Celestina’ su na repertoaru Art-kina 9. i 10. te 23. i 24. studenog.

Japanska animirana drama ’Djeca-vukovi’ prati Hanu, djevojku koja s dvoje djece povučeno živi u mirnom dijelu grada. Njihovo odrastanje je sretno i veselo, no skrivaju veliku tajnu – otac im je Čovjek-vuk. Film bilježi niz nagrada za najbolji film, najbolji animirani film i najbolji film po ocjeni publike na nizu cijenjenih filmskih festivala, uključujući i one namijenjene djeci. ’Djeca-vukovi’ su dirljiva animirana priča o odrastanju i životnim izazovima koji se pojavljuju putem. Film je na programu Art-kina 16., 17. i 30. studenog te 1. prosinca.

Ovo je samo dio programa koji je za vas pripremila marljicva ekipa art kina a više saznajte na www.art-kino.org.

Objavljeno 07.11.2013.

Vremeplov

Na fakultetu sam studirao politiku, pa me to zanima. Kako neki vole pročitati dobru knjigu ili preslušati neki CD, tako ja imam potrebu za politikom. Mislim da će kapitalizam uskoro propasti jer mnoge stvari ne štimaju u njemu, posebno u Britaniji. Ma politika je svugdje zanimljiva, bilo da je riječ o Venecueli, Kosovu, Walesu...
Nicky Wire (Manic Street Preachers)