Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Surogat u Art-kinu

Surogat u Art-kinuU programu Kratki utorak: Filmska kretnja I, 15. veljače u 17 sati, bit će prikazani izbor od jedanaest plesnih, eksperimentalnih i animiranih filmova u koji su uključeni i klasici: ‘Satiemania’ Zdenka Gašparovića iz 1978., animirani film inspiriran glazbom Erika Satiea, francuskog skladatelja iz 19. stoljeća i svojevrsna vizualna interpretacija njegovih Gymnopedia, te dobitnik Oscara za animirani film 1962., ‘Surogat’ Dušana Vukotića, vrhunski film Zagrebačke škole animiranog filma.

Ulaz je slobodan.

”Filmovi odabrani za ovaj program, plesni, ekperimentalni, animirani, pokazat će neke od brojnih filmskih postupaka i umjetničkih ideja koje pokreću umjetnost filma u vremenu u kojemu je film za nas gledatelje jedino prisutan.” napisala je o programu selektorica Liliana Resnick.

Publika će moći vidjeti i ‘Iris’ Željka Radivoja (1971.), dokumentarno - eksperimentalni film o uličnoj fotografkinji Meri Šajnović, koja od jeseni do početka ljeta snima prolaznike ispred spomenika kralju Tomislavu u Zagrebu.

U programu se može pogledati i ‘Sub Rosa‘ (2003.) Katje i Nikole Šimunić, zasnovan na ulomku iz Gudačkog kvarteta u C-duru, op.58 skladateljice Dore Pejačević. Film iscrtava asocijacije na njezino stvaranje i otjelotvoruje pokret u animiranim sekvencama suvremenoga plesa četiriju plesačica koje (re)materijaliziraju glazbu.

‘Going Up?’ Marcele Donato plesni je video inspiriran “ne-ne” listom ponašanja - kako bi se čovjek trebao ponašati u liftu, a ‘Seisana’ Miroslava Mikuljan (1970.) prati ljudsko tijelo u brzom okretanju koje se pretvara u apstraktne oblike stvarajući niz vizualnih asocijacija.
‘Dva vremena u jednom prostoru’, Ivana Ladislava Galete (1976/79.), filmski je performance koji omogućava iluzorno iskustvo dva vremena u jednom prostoru.

Program Filmska kretnja II s još jedanaest filmova prikazat će se 8. ožujka u 17 sati.

Program je realiziran u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom.


Objavljeno 15.02.2011.

Vremeplov

S muzama je stvarno tako, jednostavno dođu i ne daju mi mira. Ili ih nema. Najneopterećeniji sam u gluho doba noći, kad mogu ukopčat svoj Fostex i počet snimuckat, bez obaveze da to i ostane na traci.
Vlado Simčić Vava, intervju za Rirock.com