Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Suvremeni hrvatski film u Art-kinu Croatia

Suvremeni hrvatski film u Art-kinu CroatiaU sklopu programa Suvremeni hrvatski film u Art-kinu igraju novi i nagrađivani naslovi. Odabrani igrani filmovi posebno se bave (depresivnom) hrvatskom svakodnevicom i surovom stvarnošću iz kojih je, ponekad, jedini izlaz (crni) humor.

Program počinje u četvrtak, 10. svibnja u 20 sati projekcijom filma Danila Šerbedžije ’Sedamdeset i dva dan’ s kratkim uvodom selektora Ivana Paića. Crnohumorna komedija obitelji Šerbedžija prati snalažljivu obitelj koja nakon smrti bake nalaze zamjenu kako ne bi prestala dobivati djedovu američku mirovinu. U glavnim su ulogama izvrsni Rade Šerbedžija, Krešimir Mikić, Mira Banjac i Bogdan Diklić, a film je bio hrvatski kandidat za nagradu Oscar u kategoriji najbolji film na stranom jeziku.

’Šuma summarum’, film Ivana-Gorana Viteza, akcijska je komedija o team buildingu koji krene po zlu. Novi nizozemski vlasnik hrvatske marketinške agencije vodi svoje uposlenike na akcijski vikend. Nakon raftinga koji završava incidentno, dvije se grupe tijekom paintballa probijaju šumom u kojoj ih čekaju nemala iznenađenja – lokalna obitelj koja im radi o glavi, slučajni izletnički par, sumnjivi instruktori i fatalne nesreće. Kako se dan bliži kraju, svima polako postaje jasno da životi onih koji iz svega ovoga izvuku živu glavu više nikada neće biti isti.

’Čovjek ispod stola’, film Nevena Hitreca, prema scenariju Hrvoja Hitreca, prati grupicu gradskih gubitnika. Tržnica na periferiji grada povezuje galeriju raznolikih likova: siromašnog mladića koji očekuje dolazak bogatog oca iz Argentine, prodavačicu kojoj je napokon krenulo u životu, zubara koji nakon prometne nesreće i udarca u glavu odluči govoriti istinu o svojim grijesima…

’Boro’, čovjek godinu i pol udaljen od proslave četrdesetog rođendana, sa ženom i sinom nakon sedam godina odlazi u Drinovce, svoje rodno selo u Hercegovini. U dva tjedna kolovoza 1995. Boro će razriješiti godinama dubok sukob s ocem, naučit će biti bolji muž i otac, a u svemu tome će veliku ulogu odigrati jedan magarac. Drama Antonija Nuića, Kenjac, trostruko je nagrađena na Festivalu igranog filma u Puli.

Program ’Čarobni svijet animacije’ prikazuje se u dva termina, u subotu 12. svibnja u 10 sati i 15. svibnja u 19 sati. Animirani svijet obuhvaća izbor kratkih crtanih filmova Zagrebačke skore animiranog filma. U sklopu programa igramo i prva dva animirana filma koja su djelo našeg najpoznatijeg animatora - Dušana Vukotića, dobitnika nagrade Oscar za film Surogat iz 1962. godine. U program je uvršten i bezvremenski profesor Baltazar, simpatični znanstvenik, koji rješava probleme svojih sugrađana uz pomoć kompliciranog stroja, uz maštu i puno pozitivne energije. Program namijenjen i djeci i odrasilima.

Reprezentativan izbor iz suvremenog hrvatskog filma igra od 10. do 15. svibnja, a titlovan je na engleski jezik.

Objavljeno 08.05.2012.

Vremeplov

Punk kao pokret možda i jest mrtav ali neke ključne zasade tog pokreta, tako zorno prisutne na riječkoj sceni, zasigurno nisu. Jer bez tih zasada, uobličenih u glazbenom antikonformizmu, u nepristajanju na diktat industrije zabave, u naglašenoj individualizaciji autorskog rukopisa, sve pod cijenu svjesna pristajanja na status marginaliziranog, teško da bi te scene ikad bilo.
Velid Đekić, riječki publicist i novinar