Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sve o velikom festivalu ”Hartera 06”

Sve o velikom festivalu ”Hartera 06”Bivša Tvornica papira i ove će godine proizvoditi buku – 30. lipnja Marganovo će ugostiti festival poznat kao ”Hartera 06”, a u organizaciji ”Kluba ljubitelja buke” i uz potporu Grada Rijeke. Iako se prošlogodišnja ”Hartera” usko povezivala s predizbornom kampanjom i mnogi su sumnjali u oživljavanje nekadašnjeg tvorničkog kompleksa, ”Klub ljubitelja buke” jučer je obznanio kako će bivša Tvornica papira i ove godine ugostiti festival. No, s razlikom što ove godine naglasak nije na zvučnim imenima hrvatske i strane glazbene scene, već na još neafirmiranim bendovima s našeg područja.

Naime, uoči samog festivala, svjetlo dana ugledat će i kompilacija ”Strašni Riječani” u izdanju ”Ciklama recordsa” na kojoj se nalaze pjesme, uz već poznate ”Fathere”, još neobjavljenih riječkih bendova – ”Invert”, ”O.Š. Sulud III”, ”Downfall”, ”One Piece Puzzle”. Riječ je o prvom izdanju Ciklama recordsa”, podetikete ”Dallas Recordsa” i prvoj kompilaciji nakon ”Rijeka Paris Texas”, koja je od 1987. godine već stekla kultni status.

Kako poručuju organizatori, naglasak festivala ”Hartera 06” biti će upravo na bendovima ”Invert”, ”O.Š. Sulud III”, ”Downfall”, ”One Piece Puzzle” te ”Father” koji će ove godine dobiti znatno bolji termin nastupa, dok će se grupe poput ”Leta 3”, ”Overflowa”, ”Leut Magnetika” i ”Ramireza” naći u ulozi gostiju festivala.

Po provjerenom prošlogodišnjem receptu, opet će se svirati na dvije bine. Rock stage nalazit će se u hali na Marganovu gdje će svirati ”Overflow”, ”Father”, ”O.Š. Sulud III”, ”Invert”, ”Downfall”, te ”Let 3” i ”Ramirez” koji će promovirati svoje nove albume. Na drugom, techno-house flooru, ove godine postavljenom na atraktivnom bočnom tvorničkom krovu, nastupit će talijanski DJ Alexander Robotnick, ”Leut Magnetik” u dosad neviđenom izdanju, te riječka ”Bodyjack” ekipa.

Poučeni prošlogodišnjim iskustvom kada se u bivšoj Tvornici papira okupilo preko šest tisuća ljubitelja glazbe koji su uživali u nastupu ”Laibacha”, Damira Urbana & ”4”, ”Leta 3”, ”The Beat Fleeta”, ”One Piece Puzzlea”, ”Fathera”, ”Eyesburna” i brojnih DJ-a od kojih je najveću pažnju plijenio M.A.N.D.Y. iz Berlina, organizator, ”Klub ljubitelja buke”, poručuje kako će poraditi na nekim od ključnih problema koji su prošle godine bacili sjenu na inače sjajnu glazbenu manifestaciju. Tako će za ovogodišnji festival ”Hartera 06” broj ulaznica biti limitiran na tri tisuće, što je gotovo upola manje nego prošle godine, a ulaznice će se u pretprodaji moći nabaviti po cijeni od 80 kuna, a na dan festivala po 90. Organizator obećava kako će riješiti i problem sanitarija, odnosno poručuju da će utrostručit broj WC-a kojih je prošle godine vidljivo nedostajalo. Što se tiče kritike na ozvučenje, uoči festivala u bivšoj Tvornici papira napravit će se akustični tretman hale, a organizator najavljuje jači i veći razglas kako bi svi mogli uživati u glazbi na dva floora.

Danijela Bauk, Novi list / obrada: Ri-rock.com

Objavljeno 27.05.2006.

Vremeplov

Stvarno je mnogo pojava u glazbi i u prošlosti i danas kojima se divimo.
Nenad Borgudan (Detour)