Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Svjetska premijera filma o Teatru Chaplin Zorana Kreme u Art-kinu Croatia

Svjetska premijera filma o Teatru Chaplin Zorana Kreme u Art-kinu CroatiaPremijera novog dokumentarnog filma riječkog redatelja Zorana Kreme, održat će se u Art-kinu Croatia, u srijedu, 31.10.2012. u 20:00...

Teatar Chaplin – tragikomedija u četiri čina prati grupu mladih Roma koji su pod vodstvom Nasera Sokolija odlučili osnovati prvi amaterski romski teatar u Europi. Film istražuje motivaciju u pozadini ove neobične inicijative, razne peripetije prilikom stvaranja nove predstave i prvih međunarodnih nastupa izvan Hrvatske.

Glavni lik filma je sanjar koji, kao i junaci klasičnih tragedija, u sebi nosi tragičnu krivnju. Tako ovaj film postaje i priča o njemu, ispričana u formi tragedije, koja se nametnula sama po sebi. Prema definiciji, tragedija se sastoji od četiri glavna dijela, prologa, epizodija, stasima i eksoda, a svi će se ovi dijelovi moći prepoznati u filmu, no jednako će tako vrlo brzo biti jasno da je Nasera, ovaj romski teatar, kao i Rome, teško podvesti pod neki teorijski ključ, usustaviti ih i objasniti. Srećom, to nije ni potrebno, trebalo im je samo dati prostora da ispričaju svoju priču kroz dokumentarni prikaz sna jednog velikog sanjara.

Prigodnom druženju u Art-kinu Croatia posebno će pridonijeti mladi pjevač Orhan Sali, reper El nigre te trubački sastav Skandal Bend iz Pule.

U Art-kinu Croatia smo već imali prilike pogledati dokumentarni film Zorana Kreme o pjesniku Nikoli Kraljiću - Če sem sem... ma beloga tovara ne zovem moro iz 2010. godine, a trenutno radi na tri projekta među kojima je i Zoffovski Grč, dokumentarni film o kultnoj riječkoj art rock grupi.

Objavljeno 31.10.2012.

Vremeplov

U represivnom društvu ne možeš biti grozna osoba. Ja nisam grozan, samo sam iskren.
Johnny Rotten (Sex Pistols)