Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Swamp Up Rijeka!

Swamp Up Rijeka!Iza naziva Swamp Up Rijeka! krije se cjelovečernji open air koncert renomiranih domaćih alternativnih bendova. (Foto: F. Bušić)

Riječ je o originalnim glazbenicima koji unose svježinu, skloni su eksperimentiranju, a njihov respektabilan svirački staž zalog je kvaliteti nastupa. Riječku, ali i širu publiku ispred Exportdrva, u petak, 11.9. očekuje različit miks žanrova kojeg isporučuju zagrebački ABOP i Lovely Quinces, riječki Flip Flop Fatality te pulsko-zagrebački nemanja.

Obogaćivanje kulturne ponude u posebnoj godini za grad Rijeku, kao i povlačenje glazbenih paralela između Zagreba i Rijeke ili još preciznije, ono što je klub Močvara gradio na obalama Save, Rijeka je na obalama Rječine živjela, glavne su odrednice programa koji je nastao specijalno za ovu priliku, riječku titulu Europska prijestolnice kulture.

Zagrebačka grupa ABOP u Rijeku stiže na krilima svog zadnjeg albuma ”△” (aka Delta). Energična live electronica koju izvode na pozornici, svom prirodnom staništu, priskrbila im je titulu intrigantne i uzbudljive pojave na domaćoj sceni čiji nastupi garantiraju ekstatičan spektakl svjetskog kalibra.

Lovely Quinces još je jedno ime poznato riječkoj publici, no ovoga puta Dunja Ercegović ne dolazi sama. Naime, okupila je sjajan bend kojeg čine članovi bendova She Loves Pablo i Punčke pojačani Markom Mrakovčićem. Iza sebe imaju EP prvijenac kojeg s nestrpljenjem čekaju za živo predstavljanje. Svakako treba istaknuti da će to biti premijerni nastup u Rijeci, ali i treći nastup benda uopće pred publikom.

Pulski glazbenik Luka Šipetić pod pseudonimom nemanja stiže s ”friškim” studijskim izdanjem ”Cosmic Disco”. Album nadahnut drevnom ”Tibetanskom knjigom mrtvih” te zvucima thai funka, italo disca, chicha cumbije, anatolijskog rocka, duba i afrobeata savršeno se uklapa u koncertni ambijent.

Naravno, poseban set pripremaju i trio Flip Flop Fatality, trenutno jedan od najboljih riječkih bendova, koji stvaraju neobičan miks psy math rocka s noiseom i ambijentalnim ugođajem.

Ograničen broj ulaznica po pretprodajnoj cijeni od 30 kn dostupan je u sustavu Entrio, dok će na dan koncerta cijena iznositi 50 kn.

Vizualni identitet potpisuje studio za grafičko oblikovanje Vizualab iz Zagreba.

Swamp Up Rijeka! zajednički organiziraju zagrebački Udruženje za razvoj kulture “URK”/klub Močvara i riječki Distune promotion u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze virusom COVID-19.

Radi zaštite općeg zdravlja, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačana osobna higijena, fizička udaljenost te nošenje zaštitnih maski, dok će se na ulazu posjetiteljima mjeriti temperatura te utvrđivati istinitost datih podatka za ulaznice.

Objavljeno 13.08.2020.

Vremeplov

Osobno sam napravio sve suprotno od očekivanja roditelja, a bio sam tako lijepo „usmjeravan“, mažen i pažen. Teško je uopće razmišljati o zanimanju kojim će se moje dijete baviti jer najvjerojatnije takvo zanimanje danas ni ne postoji.
Dubravko Ivaniš (Pips, Chips & Videoclips), intervju za RiRock.com