Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Beatles Revival Band – ’’Palach je živ’’

The Beatles Revival Band – ’’Palach je živ’’Sinoć se Palach pretvorio u liverpoolski klub iz šezdesetih godina. Već u 22 sata, mala koncertna dvorana napunila se ljubiteljima legendarne grupe The Beatles.

Svi su nestrpljivo iščekivali Erika Malnara, Gorana Rubešu, Marka Jurića, Josipa Radića i Zorana Saulinga iz Beatles Revival Band-a. Oni su se, poput pravih zvijezda pojavili sat i petnaest minuta kasnije. Dočekani su povicima oduševljenja i velikim pljeskom.

Vremeplov je krenuo pjesmom ’’Drive My Car’’ s albuma ’’Rubber Soul’’. Nizali su se hitovi, a publika je oduševljeno pjevala. Kad su se začuli taktovi pjesme ’’Ticket to Ride“, članovi benda prestali su pjevati i okrenuli mikrofon nostalgičarima, koji ih nisu iznevjerili. Više nitko nije razmišljao o kašnjenju. Ljudi su pjevali, pljeskali, plesali i uživali u svakoj novoj pjesmi. Ekstazu je publika doživljavala uz izvedbe: ’’You Won’t See Me“, ’’Think For Yourself“, ’’Michelle“ i ’’What Goes On“, dok su se na screen-u sa strane vrtile slike originalne četvorke. Nakon ovih svevremenih hitova, odsvirali su još pet pjesama ’’Rubber Soul“ albuma, a onda smo svi pomalo uzbuđeno iščekivali što će nam još pokazati ovaj izvrsni Revival Band.

Kada je Erik sa stage-a zatražio pljesak uz riječi – ’’Palach je živ“, prostorijom su se proširili gromoglasni uzvici odobravanja i pjesma ’’Get Back“. Podsjetili su Riječane da sviraju na dan Lennon-ovog rođenja i najavili posljednju pjesmu – ’’Can’t Buy My Love“. No, publika je nezaustavljivo vikala ’’Hoćemo još!“. Beatles Revival Band se vratio i odsvirao najduži bis koji sam ikad čula. Izveli su još pet pjesama, među kojima i najveći hit, baladu ’’Yesterday“. Koncert su završili pjesmom ’’Hey Jude“ i predstavljanjem članova benda.

Iako su im se tijekom večeri potkradale sitne greške, stvorili su dojam kao da smo slušali Lennona, McCartneya, Harrisona i Starra

Ivana Prica

Objavljeno 10.10.2009.

Vremeplov

Ne, prije svega ja nisam rocker. Mene bi se moglo više svrstati u neki slavonski pandan bluesera. Kad si blueser onda to radiš do smrti, a kad si rocker onda se voziš u bijesnom automobilu, okružen si trebama, znaš ono sex, drugs and rock&roll. Ja sebe danas ne smatram rockerom nego hrvatskom inačicom bluesmana.
Goran Bare