Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Ills u Beertiji!

The Ills u Beertiji!U Rijeku prvi put dolazi svirački vrlo agilni slovački bend The Ills s svojom intepretacijom progresivnog math rocka, kao predgrupa nastupiti će mladi riječki bend City Of Logic.

City Of Logic je glasnik zvuka novijega kova, rođen u svemiru. Stvoren je od osnova digitalne forme i analognih svojstava. Najbolje od izabranih zvukova City Of Logica bazira se upravo na vrijednostima tih dvaju aspekata: Dok analogno prenosi snagu, toplinu i život, ono digitalno balansira sa strukturom, točnošću i matričnim podsvjesnim impulsima.

Bubnjar i gitarist - kao promjenjiva struktura i snaga - otpustiti će prema željnima chillax-a, zvukove: ambienta, liquida, chillstepa ali i konceptualne filmske glazbe kao što je prvijenac ”Interstellar” - inspiriran istoimenim filmom - koji nas vodi na putovanje dalekom obalom vječnoga svemira.

Četveročlana slovačka postava The Illsa koju čine Martin Krajčir (gitara), Luboš Hodas (bubanj), Peter Berak (bas) i Miro Luky (gitara), započela je svoju skromnu ali zadivljujuću glazbenu avanturu 2008. u malenom stanu u Bratislavi, ispunjenim mnoštvom instrumenata, koje su uzeli u ruke u pauzama poslije igranja playstationa.

Iako ih se svrstava u postrock, u njihovim pjesmama lako je pronaći elemente shogazea, math i progresivnog rocka. Illse najviše zapravo karakteriziraju njihovi live nastupi, na kojima njihova glazbena vještina dolazi do izražaja u intenzivnoj atmosferi dodatno nabrijanoj zauzetim punk stavom vođenim hardcoreom.

Dosad su izdali 4 albuma: To Wish Impossible Things (2010), Splendor (2012), Zoya (2014) i zasad najbolje prihvaćenim Ornamental or Mental iz 2016. i nekoliko Ep-a. Tijekom ovih 8 godina svirali su doslovce posvuda diljem Europe: od malih pubova i podruma, umjetničkih galerija i klubova do festivala poput Iceland Aiwaves, Pohoda, Incubate, Colours of Ostrava, Waves Vienna, Waves Bratislava, Wilsonic i Creepy Teepee or Rock For People, a ove godine očekuje ih nastup i na Eurosonicu.

U ožujku 2016. ostvarili su zajedničku turneju sa japanskim Tricotom, a nastupali su i sa bendovima poput And So I Watch You From Afar, God Is An Astronaut, Russian Circles, Rosseta i mnogim drugima.

Objavljeno 01.02.2017.

Vremeplov

Vokale radim na kraju zato što prvo želim napraviti glazbu i gurnuti je do razine na kojoj se moram natjecati s njom.
Axl W. Rose (Guns N’ Roses)