Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Thee Knuckleheads – Odličan koncert pred malobrojnom publikom

Thee Knuckleheads – Odličan koncert pred malobrojnom publikomNakon nedavnih nastupa na dva open air festivala (RUR Open Air Festival u Sopotu i Poloj Open Air) ovu subotu u klubu Jazz Tunel koncert je po prvi put pred riječkom publikom održala vinkovačka četvorka Thee Knuckleheads.

Radi se o jednom od rijetkih hrvatskih bendova koji svira garage soul. Već po vrsti glazbe koju svira ovaj bend može se primjetiti da se isti baš i ne uklapa u uobičajeni program Tunela, što je možda bila i jedina mana ovog koncerta.

Četvorka je svoj nastup pred malobrojnom publikom započela vrlo energično i glasno, a to je neugodno iznenadilo ljude koji su se slučajno našli u Tunelu. No to nije nimalo obeshrabrilo bend koji je u istom tonu nastavio sa svirkom spajajući rock’n’roll, garage, soul i punk.

Uz uobičajenu postavu benda (gitara, bubanj, bas i vokal) pjevač osim što pjeva, svira i usnu harmoniku koja daje blues prizvuk. Svi ti elementi su dobro uklopljeni i daju odličan garage soul zvuk.

U nešto više od sat vremena nastupa bend je vrlo profesionalno odsvirao presjek sa svojih još uvijek demo albuma i više nego zadovoljio one koji su došli zbog njih.

Prava je šteta da koncert nije održan u nekom drugom, većem, prostoru gdje bi više do izražaja došla njihova glazba i energičan nastup. Puno bolji doživljaj bi bio da je koncert održan, recimo u Palachu.

Bez obzira na neadekvatan prostor Thee Knuckleheads su odsvirali odličan koncert i nadam se da će se još koji put vratiti u Rijeku, bilo samostalno ili u sklopu nekog festivala.


Miran Milić
Objavljeno 31.08.2009.

Vremeplov

Mislim da je izvođaču najgore ostati bez dobrog autora - kao, doduše, i obratno.
Đana Šegon