Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Treće izdanje Krk Etno Festa!

Treće izdanje Krk Etno Festa!U trećem izdanju Krk Etno Fest: Pul Kaštela od 26. Do 28.5. nastavlja s ciljevima iz prethodna dva: spoj kvalitetne autohtone glazbe i kulturno povijesnih lokcija grada Krka.

Tako je za mjesto održavanja izabran Frankopanski kaštel (na trgu Kamplin), a dodatna posebnost ovogodišnjeg izdanja je specijalizirana radionica pjevanja koju vodi Goran Farkaš.

Naravno, subotnji koncertni program je kulminacija festivala gdje nas očekuju premijerni nastup svestrane umjetnice, multijezične kantautorice i akademske glumice, Elis Lovrić. Na svoj festivalski, također premijerni krčki nastup dolazi skupina od 20 entuzijastičnih instrumentalista i pjevača iz Pazina, Peroja, Pule, Rijeke i Portoroža ili jednostavnije TradInEtno Orkestar.

Nakon dva više nego uspješna izdanja u kojima je publika mogla uživati u eminentnim nastupima vrhunskih glazbenih gostiju poput Tamare Obrovac, grupa Afion, Veje i drugih poznat je i program, kao i termin trećeg izdanja Krk Etno Festa: Pul Kaštela.

Zadnji svibanjski vikend ispuniti će autohtona glazba u kombinaciji s specijaliziranom radionicom za sve one koji se žele okušati u pjevanju. Upravo je spomenuta radionica posebnost trećeg izdanja. Naime, uz vrhunskog stručnjaka Goran Farkaš (grupe Veja, GorrMarr i Mih & Me, ali i istraživač tradicijske glazbe Istre) polaznici će imati priliku naučiti nekolicinu istarskih pjesama na nekoliko različitih stilova i jezika.

To pjevanje je, pod nazivom „Dvoglasje tijesnih intervala”, uvršteno na UNESCO-vu listu nematerijalne baštine čovječanstva.

Cijena radionice iznosi 15 eura, traje cijelo vrijeme festivala u tri termina uz završno javno predstavljanje (nedjelja, 28.5.). Pozivnica za sve zainteresirane u dobi iznad 14 godina da se jave: e-mail: kreativnikrk@gmail.com[email=kreativnikrk@gmail.com|][/email] ili u inbox facebook stranice udruge Kreativni Krk ili pak putem kontakt telefona: 092 3319 441
Broj mjesta je ograničen na 14.

Dodatno zadovoljstvo ovogodišnjeg izdanja zasigurno je i sama lokacija, Frankopanski kaštel. Smješten na Trgu Kamplin svakako će dati posebnu čar subotnjem (27.5.) koncertnom programu. Posebna glazbena gošća festivala je Elis Lovrić, svestrana umjetnica, multijezična kantautorica i akademska glumica. Na svoj premijerni nastup, kad je riječ o gradu Krku, dolazi predstaviti svoj aktualni album ”Kanat od mora” s pratećom knjigom.

Idejna je začetnica i organizatorica koncertnih manifestacija koje promiču kantautorsko stvaralaštvo - ”Štoria od muziki i kamika / Music and Stones Festival” koja se održava u Puli i festivala ”Kantautori u kaštelima / Castelli inCantati / enChanted Castles” koji se pod pokroviteljstvom Istarske županije održava u srednjovjekovnim kaštelima i utvrdama u Istri.
Također, svoj premijerni krčki nastup priprema i TradInEtno Orkestar. Skupina od 20 entuzijastičnih instrumentalista i pjevača iz Pazina, Peroja, Pule, Rijeke i Portoroža. Dijele tradicionalnu i svjetsku glazbu te uče jedni od drugih kao i od iskusnih folk glazbenika poput Daria Marušića, Dunje Bahtijarević i Gorana Farkaša. Njihov je koncert glazbeno putovanje iz Istre u svijet.

Ulaznice za koncertni program već su u prodaji po cijeni od 10 eura, dok im cijena na dan skače na 13 eura. Prodajna mjesta su Dallas music shop Rijeka i sustav Entrio. Posebna napomena: koncert je kombinacija stajanja i sjedećih mjesta koja su ograničena.

Objavljeno 17.05.2023.

Vremeplov

Ne mislim da uspjeh iznenada dođe i da je čovjek onda sretan. Nije tako. Ako ljudi to misle, jako će se razočarati.
Michael Hutchence (INXS)