Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tribina ”Studentski kulturni cipelcug”

Tribina ”Studentski kulturni cipelcug”U sklopu sedmog izdanja, od 13. do 19. 11. 2020. u Rijeci, Impulse Festival poziva vas na tribinu “Studentski kulturni cipelcug”, koja će se održati u srijedu, 18. 11. 2020. u OKC-u Palach, uz moderaciju Borisa Ružića i gošće, studentice Teu Dimnjašević i Josipu Lakliju.

Cilj nove Impulse tribine jest potaknuti razgovor o pitanjima studentskog kulturnog života u Rijeci, obzirom na velik broj studenata u gradu i činjenicu kako su upravo studenti glavna ciljna skupina kada je riječ o konzumaciji širokog spektra proizvoda kulture.

U vremenu kada je tehnologija šaroliku kulturnu ponudu približila korisnicima programa na jedan klik udaljenosti i kada studenti od obveza često ”nemaju vremena” otići na izložbe i koncerte, što znači virtualno ”attendanje”, a što ”old school” fizički posjet nekom kulturnom događaju?

Što uopće riječ “kultura” predstavlja studentima i koji njeni segmenti trenutno prevladavaju? Koji su motivi kulturne potrošnje i konkretnije, koja glazba, festivali i koncerti te mjesta za izlaske i načini angažmana mogu privući aktivnije sudjelovanje studenata u produkciji kulture u gradu?Moderator: Boris Ružić (FFRI)

Diplomirao na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci, te stekao doktorski stupanj iz interdisciplinarnih humanističkih znanosti. Trenutno radi kao poslijedoktorand pri Odsjeku za kulturalne studije, Filozofskog fakulteta u Rijeci u području vizualne kulture i teorije filma. Dobitnik dvije stipendije za istraživački boravak u Velikoj Britaniji 2014. i 2018. godine. Koautor knjige ”Fragmenti slike svijeta: kritička analiza suvremene filmske i medijske produkcije” (2012). Urednik, suradnik i prevoditelj na Trećem programu Hrvatskog radija od 2009 - 2017. godine te autor znanstvenih i stručnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim publikacijama. Sudjelovao na više desetaka međunarodnih i nacionalnih znanstvenih konferencija. Regularni član žirija na filmskim festivalima, suradnik na nekoliko međunarodnih projekata.Gošće:

Tea Dimnjašević (SZSURI)
Studentica druge godine diplomskog studija Filozofskog fakulteta u Rijeci (povijest i pedagogija), trenutna predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, studentskim se predstavništvom bavi od druge godine preddiplomskog studija. Studentska je predstavnica i u europskoj mreži sveučilišta YUFE (Young Universities for the Future of Europe), čiji je član Sveučilište u Rijeci.

Kroz godine studentskog aktivizma vodila je nekoliko velikih projekata kao što je Riječki interdisciplinarni kongres, RIBROO - Kamp za brucoše, Student Day Festival te nekoliko manjih studentskih projekata.

Josipa Laklija (Radio Sova)
Dolazi iz Bjelovara, a u Rijeci živi već četiri godine. Završila je preddiplomski studij kulturologije i trenutno je na prvoj godini diplomskog studija. Uz fakultet, kroz protekle četiri godine volontirala je na raznim festivalima (filmskim, glazbenim) i projektima vezanim uz kulturu.

Zbog ljubavi prema glazbi, prije malo manje od godinu dana, odlučila se priključiti studentskom radiju Sova na kojem radi/volontira kao glazbena urednica i tonska realizatorica.

Objavljeno 13.07.2020.

Vremeplov

Smatrali smo da to što sviramo, izlazi iz nas nije umjetno i namješteno. Mislim da je tu ta esencija, srž toga sto se sad naziva RiRock. Vjera da si dobar i poseban - da si iz Rijeke.
Miro Tešević (Fit/Cyberfit), intervju za RiRock.com