Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U Rijeci otvoren Tattoo studio ‘’Ghost’’

U Rijeci otvoren Tattoo studio ‘’Ghost’’Dejan Zlendić je u umjetničkom svijetu kao i među svojom brojnom klijentelom prepoznatljiv pod pseudonimom Ghost, nadimkom koji si je uzeo nakon svog prvog graffiti rada pod upravo tim nazivom. U dugom periodu svog iskustva sa ukrašavanjem tijela tetovažama dobro je poznat ljubiteljima ove vrste umjetnosti kao i u profesionalnom svijetu u svojoj branši.

Ghost je rođen 1978.god. u Rijeci, a prvi doticaj sa crtanjem ostvaruje 1995. kada otkriva graffite i toliko se zaljubljuje u sprej da crta po cijele dane dugi niz godina po cijeloj Hrvatskoj, Europi i Americi.

2000. god.prodaje opremu za airbrush te kupuje svoju prvu tattoo mašinicu koja je na početku samo skupljala prašinu sve dok Mađari iz studija “Light house” nisu otvorili jedan od prvih tattoo studija u Rijeci u kojem Dejan na nagovor prijatelja aplicira za posao. Poslodavci su se oduševili radovima i skicama mladog umjetnika te se polako opsesija sa izrada graffita prebacuje na tetovaže. Uskoro Ghost nabavlja svu literaturu koja uz koju, zajedno sa svojim talentom i upornošću, gradi karijeru sve priznatijeg tattoo majstora sa ukupno četiri vlastitih studija u Rijeci kroz vrijeme.

Poslije dvije godine, otvara svoj prvi studio u Malinskoj gdje sezonski radi do 2007.godine no
malo umoran od turističkih tetovaža, pakira kufere i putuje po Europi nakon čega skupivši puno prakse po međunarodnim konvencijama, izgrađuje svoj dobro prepoznatljiv stil pa njegove usluge, osim u našoj zemlji, postaju vrlo tražene u Norveškoj, Švicarskoj, Italiji, Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

Dejan sam za sebe kaže da voli što detaljnjije i kompliciranije izvedbe pa se u njegovim radovima može naći pregršt portreta u kojima najbolje može izraziti tu svoju namjeru.

Između ostalog, on surađuje s ostalim umjetnicima i poslovnim ljudima pa je sa svojim radom učestvovao pri izradi mnogih projekata; jedan od njih je izrađivanje šablona za ukrašavanje zidova matične kuće Dallas Recordsa u Ljubljani koja se ističe svojim eklektičnim izgledom.

Od 2013.godine Dejan radi u svom novom jako dobro posjećenom studiju “Ghost” na adresi Tizianova 39 u Rijeci gdje se ukrasiti dolaze naši državljani jednako kao i oni iz inozemstva kojima nije teško potegnuti kilometarsku razliku da bi dospjeli u sigurne ruke. Uz ovaj, Ghost je nastavio sa daljnjim povremenim radom u Norveškoj i Švicarskoj gdje je stekao stalne klijente kao i one nove.

Osvojene nagrade na konvencijama:
2. Hrvatski tattoo expo, Palach, Rijeka, 2011.:
-2. mjesto - best of color
-1. mjesto - best of color
- best of day
- best of show

3.Tattoo expo 2012.
Friday - Best of day
Saturday- Best of day
Sunday - Best of day
- Best of black and gray

Norveska, Christiansholm festning,Christiansan,2012.:
1st place - BEST COLOR TATTOO
2nd place - BEST TATTOO ARTIST

Objavljeno 13.01.2014.

Vremeplov

Nemam moto već vjerujem u ljude.
Žak Valenta, riječki redatelj