Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U Rijeci predstavljena knjiga ’Osečanja. O. Sečanja’ autorice Lidije Nikolić

U Rijeci predstavljena knjiga ’Osečanja. O. Sečanja’ autorice Lidije NikolićU petak 28.09.2012. u riječkoj luci na usidrenom brodu Marina svoju je monodramu izvela Lidija Nikolić, autorica knjige ’Osečanja. O. Sečanja’ u kojoj progovara o svojoj prijateljici Magi, Margiti Stefanović.

Zajedno s publikom, od trena kako su se zagasila svijetla i kako je autorica stupila na improviziranu scenu, Lidija je zaplovila u prošlost vadeći iz kofera svoja sječanja. Sječanja na djetinjstvo, na mladost, na jedno prijateljstvo, na veliku ljubav ali i veliku bol.

Ugodno smještena publika od početka do kraja monodrame nije zaustila niti riječ, a Lidiju je na kraju nagradila dugim aplauzom. Priča koju je Lidija ispričala potisnula je buku s obližnje prometnice, a u nekim trenucima djelovalo je kao da je netko zaustavio vrijeme u kojem publika samo mirno sjedi i gotovo i ne diše dok se autorica hrabro bori i prolazi kroz svoja sječanja.

Krenuvši od samog trenutka kada su se Lidija i Margita upoznale, dotakla se tek nekoliko ključnih situacija prepričanih u knjizi ’Osečanja. O. Sečanja’ i putovanje završila pričom o ljetovanju na Silbi za vrijeme kojega je upoznala zanimljivu obitelj glazbenika koji su doputovali iz Rijeke na brodu ’Marina’. Istu tu obitelj upoznala je ranije i Magi na jednom od svojih proputovanja, a 20 godina kasnije Lidija je anegdotu ispričala na brodu ’Marina’ i tako zatvorila krug.

Uslijedilo je potpisivanje knjiga i druženje sa autoricom dok su se u pozadini vrtile uspješnice skupine EKV.

Danas, u subotu promociji knjige ’Osečanja. O. Sečanja’ može prisustvovati pulska publika. Što se tiče distribucije knjige za to će se u Rijeci pobrinuti Glazbeni Centar Rijeka .

AS. Paulić

Objavljeno 29.09.2012.

Vremeplov

I nijedna odrasla osoba neće nikada razumjeti da je to toliko važno...
Antoine de Saint-Exupéry