Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U Rijeci predstavljena knjiga ’Osečanja. O. Sečanja’ autorice Lidije Nikolić

U Rijeci predstavljena knjiga ’Osečanja. O. Sečanja’ autorice Lidije NikolićU petak 28.09.2012. u riječkoj luci na usidrenom brodu Marina svoju je monodramu izvela Lidija Nikolić, autorica knjige ’Osečanja. O. Sečanja’ u kojoj progovara o svojoj prijateljici Magi, Margiti Stefanović.

Zajedno s publikom, od trena kako su se zagasila svijetla i kako je autorica stupila na improviziranu scenu, Lidija je zaplovila u prošlost vadeći iz kofera svoja sječanja. Sječanja na djetinjstvo, na mladost, na jedno prijateljstvo, na veliku ljubav ali i veliku bol.

Ugodno smještena publika od početka do kraja monodrame nije zaustila niti riječ, a Lidiju je na kraju nagradila dugim aplauzom. Priča koju je Lidija ispričala potisnula je buku s obližnje prometnice, a u nekim trenucima djelovalo je kao da je netko zaustavio vrijeme u kojem publika samo mirno sjedi i gotovo i ne diše dok se autorica hrabro bori i prolazi kroz svoja sječanja.

Krenuvši od samog trenutka kada su se Lidija i Margita upoznale, dotakla se tek nekoliko ključnih situacija prepričanih u knjizi ’Osečanja. O. Sečanja’ i putovanje završila pričom o ljetovanju na Silbi za vrijeme kojega je upoznala zanimljivu obitelj glazbenika koji su doputovali iz Rijeke na brodu ’Marina’. Istu tu obitelj upoznala je ranije i Magi na jednom od svojih proputovanja, a 20 godina kasnije Lidija je anegdotu ispričala na brodu ’Marina’ i tako zatvorila krug.

Uslijedilo je potpisivanje knjiga i druženje sa autoricom dok su se u pozadini vrtile uspješnice skupine EKV.

Danas, u subotu promociji knjige ’Osečanja. O. Sečanja’ može prisustvovati pulska publika. Što se tiče distribucije knjige za to će se u Rijeci pobrinuti Glazbeni Centar Rijeka .

AS. Paulić

Objavljeno 29.09.2012.

Vremeplov

Vrlo sam sretan, zadovoljan sam životom zato što me iskustvo dovelo do toga da radim ono što želim raditi. Ne žalim za ničim. Sam sam sebe obrazovao. Škola mi je bila dosadna.
Van Morrison