Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Umrijeti za strojem - Paraf tribute

Umrijeti za strojem - Paraf tributePovodom 30 godišnjice rođenja Punka na ovim prostorima, u skladu s tim i Parafa kao jednog od prvih istinskih Punk a potom i New Wave bandova u svijetu, skupina Umrijeti za strojem ostvarila je svoj ”skromni doprinos” uspomeni na Paraf - dvije obrade pjesama legendarnih Riječana u sasvim drugačijem izdanju.

Za neupućene (ima li takvih?) Paraf je punk band koji je osnovan sredinom 1970-ih godina, postaju preteče novog zvuka na ovim prostorima i time zaslužuju vanvremensku titulu ”očeva punk pokreta”. Djelovali su na području Rijeke, a prvi nastup održali su na Belvederu u Rijeci 31. prosinca 1976.

Spomenimo i to da je Dead Mule e-zine unatrag par godina iznio je top-listu 50 najboljih albuma osamdesetih godina. Uz zanimljive sažetke među svjetskom elitom svoje zasluženo mjesto osvojila je i kultna riječka skupina Paraf svojim prvim albumom ”A dan je tako lijepo počeo”. Teško je kazati kako bi i Paraf zvučali danas da su kojim slučajem ostali na životu. Zrelost koju su pokazali ne podilazeći klišejima zabavno-glazbenog pop-rock izričaja a kakvom je podlegla velika većina tadašnjih glazbenih imena, vjerojatno bi i opravdala predodžbu o ’današnjim’ Parafima kao neiznevjerenoj rock-tekovini... ovako imamo ”spomenik” na Parafe iz radionice Umrijeti za strojem. Link je Myspace.com/umrijetizastrojem, otkrijte o kojim se pjesmama radi - u ovom slučaju.

Anton Cvijić

Objavljeno 19.07.2007.

Vremeplov

Nismo mogli naći ni izdavače ni managere kojima je bilo stalo do nas, nije bilo ni puno bendova koji su htjeli svirati s nama, ali smo bili stalno na turnejama, bez obzira na vrlo malo novaca i nekako se uspjeli probiti.
Billy Gould (Faith No More)