Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Upišite jedan od programa Studio Maratona

Upišite jedan od programa Studio MaratonaU tijeku su upisi u školu modernog pjevanja i sviranja Studio Maraton...

Maraton djeluje već godinama na području glazbene edukacije, a ove godine pripremio je mnoštvo različitih i zanimljivih programa.

Preduvjet za upis u Maraton su sluh i ritam, koji se utvrđuju kratkim preslušavanjem kandidata. Ne postoje ograničenja u godinama starosti, niti se traže glazbena predznanja. Svima se individualno prilagođava i slijedi njihov razvoj. Ukoliko se radi o početnicima, kreće se iz početka, ukoliko ne, nastavlja se gdje su stali.

Ove godine moguće je učiti pjevanje i vokalnu tehniku na individualnim ili grupnim satovima. Svi zainteresirani mogu se uključiti i u Vocal Studio Maraton, samostalni višeglasni a cappella sastav. ’Želimo da taj višeglasni sastav postane jedan od natjecatelja medunarodnih a cappella susreta Vocal Marathon.’ poručuju iz Studia Maraton.

Glavni vokalni mentori u Maratonu su: Nataša Tonković, Žanil Tataj Žak, Katarina Jurić i Olja Dešić.

Instrumentalni program uključuje satove gitare, bas gitare ili klavijatura. Mentori su Ivan Pešut, Henry Radanović i Olja Dešić.

Posebnu suradnju su ostvarili i sa tečajem Zeta gdje se polaznici mogu opredijeliti za satove bubnjeva kod mentora Branimira Gazdika.

Vokalni i instrumentalni program od ove godine kombinirati će se na zanimljiv način. Spajanjem pjevača i instrumentalista u skupnom muziciranju – dakle skupljanje iskustva pjevanja s bendom, program je za koji su potrebna predznanja i vještine. U ovom programu mogu sudjelovati svi koji bi se pripremili za grupni rad u bandu, neovisno o tome jesu li Maratonovi polaznici. Ovaj program namijenjen je svima koji su usvojili i osnovne vještine individualnog muziciranja. Izvodi se uz strucni nadzor korepetitora, koji zadaje instrumentalistima i pjevačima zanimljive zadatke, a sve u svrhu pripreme čim kvalitetnijeg javnog nastupa. Osnovni cilj ovog programa pod nazivom “Maraton band” je osjetiti
ulogu drugih muzičara.

Još jedan novitet je i program od TXT do MP3. Radi se o programima za kreativce, odnosno one koji imaju želju stvoriti i objaviti svoju pjesmu. Sve koji su zainteresirani kako to ide, uči se i provodi kroz cijeli proces nastanka i objavljivanja pjesama.

Od nastanka teksta za pjesmu, glazbe, aranžmana, snimanja pojedinih dionica u studiju, do zaštite autorskih prava i distribucije svoje pjesme.

Tu je i Čičak Muzičak besplatni glazbeni program za djecu do 10 godina. Prošle godine izuzetno vrijedni i uspješni sudjelovali su u kazališnoj predstavi, na dječjim festivalima, snimili su svoj prvi cd s dječjim pjesmama, održali koncert. Program rada uključuje raznovrsne aktivnosti od učenja vokalne tehnike i notnog pisma do razvijanja
dječjeg glazbenog stvaralaštva i nastupanja u živo uz pratnju banda.


Studio Maraton posjetite u Kružnoj ulici 8/III u Rijeci ili pošaljite upit mailom na
studiomaraton@me.com ili sandra@studiomaraton.com

Objavljeno 02.09.2011.

Vremeplov

Mislim da je umjetnost u potpunosti nenasilna te da okupira ljudski um kreativnošću, a ne uništavanjem.
Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers)