Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Upišite jedan od programa Studio Maratona

Upišite jedan od programa Studio MaratonaU tijeku su upisi u školu modernog pjevanja i sviranja Studio Maraton...

Maraton djeluje već godinama na području glazbene edukacije, a ove godine pripremio je mnoštvo različitih i zanimljivih programa.

Preduvjet za upis u Maraton su sluh i ritam, koji se utvrđuju kratkim preslušavanjem kandidata. Ne postoje ograničenja u godinama starosti, niti se traže glazbena predznanja. Svima se individualno prilagođava i slijedi njihov razvoj. Ukoliko se radi o početnicima, kreće se iz početka, ukoliko ne, nastavlja se gdje su stali.

Ove godine moguće je učiti pjevanje i vokalnu tehniku na individualnim ili grupnim satovima. Svi zainteresirani mogu se uključiti i u Vocal Studio Maraton, samostalni višeglasni a cappella sastav. ’Želimo da taj višeglasni sastav postane jedan od natjecatelja medunarodnih a cappella susreta Vocal Marathon.’ poručuju iz Studia Maraton.

Glavni vokalni mentori u Maratonu su: Nataša Tonković, Žanil Tataj Žak, Katarina Jurić i Olja Dešić.

Instrumentalni program uključuje satove gitare, bas gitare ili klavijatura. Mentori su Ivan Pešut, Henry Radanović i Olja Dešić.

Posebnu suradnju su ostvarili i sa tečajem Zeta gdje se polaznici mogu opredijeliti za satove bubnjeva kod mentora Branimira Gazdika.

Vokalni i instrumentalni program od ove godine kombinirati će se na zanimljiv način. Spajanjem pjevača i instrumentalista u skupnom muziciranju – dakle skupljanje iskustva pjevanja s bendom, program je za koji su potrebna predznanja i vještine. U ovom programu mogu sudjelovati svi koji bi se pripremili za grupni rad u bandu, neovisno o tome jesu li Maratonovi polaznici. Ovaj program namijenjen je svima koji su usvojili i osnovne vještine individualnog muziciranja. Izvodi se uz strucni nadzor korepetitora, koji zadaje instrumentalistima i pjevačima zanimljive zadatke, a sve u svrhu pripreme čim kvalitetnijeg javnog nastupa. Osnovni cilj ovog programa pod nazivom “Maraton band” je osjetiti
ulogu drugih muzičara.

Još jedan novitet je i program od TXT do MP3. Radi se o programima za kreativce, odnosno one koji imaju želju stvoriti i objaviti svoju pjesmu. Sve koji su zainteresirani kako to ide, uči se i provodi kroz cijeli proces nastanka i objavljivanja pjesama.

Od nastanka teksta za pjesmu, glazbe, aranžmana, snimanja pojedinih dionica u studiju, do zaštite autorskih prava i distribucije svoje pjesme.

Tu je i Čičak Muzičak besplatni glazbeni program za djecu do 10 godina. Prošle godine izuzetno vrijedni i uspješni sudjelovali su u kazališnoj predstavi, na dječjim festivalima, snimili su svoj prvi cd s dječjim pjesmama, održali koncert. Program rada uključuje raznovrsne aktivnosti od učenja vokalne tehnike i notnog pisma do razvijanja
dječjeg glazbenog stvaralaštva i nastupanja u živo uz pratnju banda.


Studio Maraton posjetite u Kružnoj ulici 8/III u Rijeci ili pošaljite upit mailom na
studiomaraton@me.com ili sandra@studiomaraton.com

Objavljeno 02.09.2011.

Vremeplov

Čovjek mora znati svoje granice. Ja ne znam koje su vaše granice. Sa dvanaest godina sam shvatio koje su moje. Shvatio sam da nema previše granica ako radim po svom.
Johnny Cash