Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Urban & 4 - Kako protječe stvaranje novog albuma

Urban & 4 - Kako protječe stvaranje novog albumaU riječkom glazbenom studiju „Garaža“ Marija Juničića na Donjoj Vežici netom iznad kupovnom predbožićnom groznicom zahvaćenog Tower centra već duže vrijeme vlada neobično produktivna radna atmosfera radna atmosfera omanjeg društva nadarenih glazbenika. Naime, popularni je riječki pjevač Damir Urban sa svojim bendom „4“ prionuo finaliziranju novog albuma radno nazvanog „Merkur / Negativ“ koji bi se u CD shopovima trebao pojaviti, kako najavljuje Urban, tijekom veljače sljedeće godine.

Da se u blizini riječkog ostakljenog armiranog giganta zbiva nešto s okusom glazbene umjetnosti svjedoči podatak da se u društvu Damira Urbana, Marka Bradaschije, Sandija Bratonje, Luke Tomana, Saše Markovskog, Milice Czerny kao menadžerice i Marija Juničića kao snimatelja rađa novo „urbanovsko“ glazbeno čedo koje se atmosferom donekle referira na njegovu prvu samostalnu ploču „Otrovna kiša“. Ozljeda koljena Marka Bradaschije nije ih zaustavila u kreativnom procesu jer on već sada u studiju uspješno svira većinu pripremljenih dionica, a one koje ovise o ozlijeđenoj nozi nadomještavaju se loopovima i samplovima bubnja, dok ga na dogovorenim koncertima zamjenjuje Ivan Bojčić iz grupe Morso.

Urban se može pohvaliti ponajboljim tekstovima u svojoj bogatoj umjetničkoj karijeri, a glazba „četvorke“ se kreće u okvirima baladnog, atmosferičnog i na trenutke pomalo jazzy suzvučja. Najavna singl pjesma „Limun“ uskoro će osjetno popraviti okus razvodnjenog domaćeg radijskog etera, dok redatelj Žare Batinović, glazbenoj javnosti ponajviše znan po dugogodišnjem radu s Gibonnijem, priprema prateći video-spot. Inače, Urban se pojavljuje kao Gibonnijev gost na njegovom upravo objavljenom dvostrukom live album „Acoustic / Electric“, i to u pjesmi „Posoljeni zrak i razlivena tinta“.

Uz spomenuti „Limun“ koji je posjetiteljima njegovih koncerata već poznat u live verziji na novom Urbanovom slojevitom „ljubavnom“ albumu trebale bi se naći nove pjesme „Sunce“, „Negativ“ i „Kauboj“, te najvjerojatnije dotjerani i prearanžirani stariji brojevi koji datiraju od „prvog“ neobjavljenog albuma „Merkur“ – skladbe „Moja“, „Aroma Satanica“, „Otjeraj“, ”Kuća broj Z” i druge.

Damir Urban naglašava da namjeravaju napraviti cjelovit album koji će zvučati kao zaokružena cjelina što donosi jednu priču bez nove „Male trube“ i „Black tattoo“, s čime se slažu i ostali članovi njegove glazbene družine.

Na albumu će biti nekoliko gostiju, a imena nekih će javnosti biti poznata tek po izlasku albuma. Inače, Urban gostuje i na novom albumu grupe Mavi Kan koja je svoj nastupni album ”Ornamental” ovih dana objavila za Dallas records, a na njemu Urban pjeva pjesmu ’Au fond de coeur’ na francuskom jeziku.

RiRock.com magazin vas ekskluzivno upućuje na nedavno otvorenu Urbanovu MySpace stranicu gdje možete preslušati (i uskoro besplatno downladati) singl ”Limun”. To je za sada njegovo jedino službeno internet odredište.

Link: www.myspace.com/urbanandfour

Urban&4 - ”Moja”

Objavljeno 18.12.2007.

Vremeplov

Stav ”znam što radim” je sranje, pa je zato lijepo čuti da to netko prizna, jer nitko ne zna što radi.
Win Butler (Arcade Fire)