Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Urban&4 pod punom ratnom spremom

Urban&4 pod punom ratnom spremomPopularni riječki roker Damir Urban i njegova »Četvorka« – Marko Bradaschia, Sandi Bratonja, Luka Toman i Saša Markovski, jučer su na raznim lokacijama stare tvornice tekstila na Črnomercu pod redateljskom palicom Andreja Korovljeva počeli snimati spot za drugi singl s aktualnog albuma ”Hello!”.

Već neko vrijeme glazbeni kuloari bruje o tom spotu, a vjerni Urbanovi obožavatelji željno iščekuju kako će izgledati jer je najavljeno da u spotu glume i pravi specijalci. Jučer je zaista bilo kako se i pričalo jer je na prostoru razrušene tvornice bilo pušaka, maskirnih uniformi, vatre, dima, oružja i nekolicina umirovljenih pripadnika specijalnih postrojbi.

”Prvotna ideja spota se s vremenom modificirala. Mi smo kao bend imali ideju da snimamo i u neprihvatljivim, i i prihvatljivim uvjetima. Nekad je sve idealno, a nekad sve katastrofa jer često dođemo na svirke gdje fali pola opreme pa se treba snaći na licu mjesta. Onda smo se zapravo dugo vremena zezali da smo kao jedinica za specijalne namjene. Čak smo imali moto prije svirke kao što imaju specijalci. Tako smo došli na ideju da na takav nekakav način prikažemo sebe u spotu, pa uz pomoć specijalne postrojbe glumimo specijalce u jednoj situaciji kao u Kubrickovom filmu »Full Metal Jacket”, kazao nam je Urban.

Radi se naime o spotu za drugi singl s novog albuma ”Hello!” riječkog genijalca i njegovog benda, a cijela ekipa jučer je bila »pod punom ratnom spremom«. Prošli su i simulacije eksplozija, puzanje po podu, snimanje po mraku dok sljedeći tjedan slijede scene iz helikoptera.
Premijera spota bit će negdje početkom veljače u »Vip Music Clubu LP« na HTV-u, odao nam je redatelja Andrej Korovljev.

Zanimljivo je da dečki iz benda s izuzetkom klavijaturista Saše Markovskog, nisu odslužili vojsku.

”Ovo je ostvarenje momačkih snova. Kao klinci nismo mogli imati sve što smo htjeli, pa si sad ispunjavamo želje”, zaključio je Urban.

Milica Milosavljević / Novi list

Objavljeno 24.01.2010.

Vremeplov

Ja sam instant zvijezda, samo dodajte malo vode i promiješajte.
David Bowie