Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Urban &4 u Areni: sinergija benda, orkestra i publike stvorila je čudo!

Urban &4 u Areni: sinergija benda, orkestra i publike stvorila je čudo!U subotu 10.06. 2023. u zagrebačkoj Areni Urban &4 održali su najveći koncert svoje karijere...

Puna Arena dokazala je svima ne samo da ima zainteresiranih za koncert riječkog umjetnika i benda već da su ljudi gladni ovakvih koncerata. Do sada navikli da veliku Arenu pune strani izvođači i glazbenici nešto drugačijih melodija, okupljeni su bili oduševljeni vidjevši toliki broj istomišljenika. Prije samog koncerta čuli su se pozitivni komentari na ovoliki odaziv te su mnogi snimali dupkom punu Arenu. A onda su izašli Simfonijski orkestar HRT-a i dirigent Alan Bjelinski, smjestili se na svoje pozicije i koncert je mogao počet.

Pred punu Arenu izašli su Damir Urban i Sandi Bratonja i hrabro ušetali u publiku Fan pitu započevši koncert ”Mjesečevim rogom”. Sve što se dogodilo nakon toga riječima je teško dočarati. Prekrasna sinergija benda, orkestra i publike koja je otpočetka pratila Urbana i četvorku iz pjesme u pjesmu.

Iako im je ovo bio prvi ovako velik samostalni koncert i bilo je očito koliko su emotivni te emocije su im dale krila te su okupljenima pružili najbolje od sebe.

Red pjesme, red iskrenih Urbanovih obraćanja publici bez unaprijed pripremjenih govora. Prijatelji, a ne gosti na koncertu: Šerbedžija s močnom porukom o prijateljstvu koje pobjeđuje crnilo oko nas u duetu s Urbanom u pjesmi ”Ni u tvom srcu”, Ante Gelo koji je morao izljubiti sve glazbenike na pozornici i djeca koja su nas iznenadila na kraju kad je orkestar već otišao i podržala Urbana i dečke kroz pjesme ”Priđi mi bliže”, ”Black Tatoo” i ”Svijet za nas”.

Između ”Roga” i ”Svijeta za nas” bend nam je pružio putovanje kroz divne aranžmane svojih pjesama. Na popisu se našle ”Div”, ”Sama”, ”Odlučio sam da te volim”, ”Nebo”, ”Kuća sjećanja”, ”Mala truba”, ”Iskra” i druge. Sve popraćene dugima aplauzima i ovacijama publike.

Znajući koliko Urban na koncertima voli interaktirat s publikom prepričavajući anegdote i slično bilo je pitanje kako će to izvest s čitavim simfonijskim orkestrom iza sebe. Uspio je i u tome, zaustavio je svirku, rekao sve što je želio u tom trenu reć i nastavio s pjesmom.

Iako je koncert trajao tri sata možemo se složiti s Urbanom koji je komentirao da mu je proletilo ”warp brzinom”. Publika koja ih je bezpoštedno pratila nagradila ih je velikim aplauzom i ovacijama zahvalna za nezaboravnu večer o kojo će se pričati još dugo.

AS Paulić

Objavljeno 12.06.2023.

Vremeplov

Izdavanje singlova na stari način za promociju albuma zvuči nam jako zastarjelo zbog svih novih tehnologija koje nas svakodnevno okružuju.
Dominik Howard (Muse)