Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Urban &4 - Umjesto nikotina publika je izabrala nastavak koncerta

Urban &4 - Umjesto nikotina publika je izabrala nastavak koncertaPrepuna dvorana s oduševljenjem je nakon gotovo godinu dana kada su na Gradini na Trsatu predstavili dio novog materijala, dočekala koncert Damira Urbana i četvorke i nakon pet godina njihov novi album ”Hello”.

Obje večeri Luka Toman, Sandi Bratonja, Marko Bradaschia, Saša Markovski i Damir Urban poveli su okupljene kroz bogat glazbeni opus predstavivši im pri tome i pjesme s dugo očekivanog albuma ”Hello”.
Prve večeri nakratko im se na pozornici pridružio i Vava Simčić dok je drugu večer izostao zbog opravdanog razloga, koncerta s grupom Paraf na Pagu.

Od ”Ruku” na početku do ”Otrovne kiše” na kraju drugog bisa Urban &4 bili su homogeno tijelo s publikom, koja je u mnogim pjesmama pjevala ne samo s njima nego i umjesto njih.

Pokazalo se, naime, da pjesme ”Mala truba”, ”Astronaut”, ”Nebo”, ”Nuclear baby”, ”Mjesto za mene”, ”Otrovna kiša” i druge svakim novim izvođenjem dokazuju da ih publika voli i željno iščekuje bez obzira koliko ih je puta čula. Pa ako se i dogodi da oni sami zaborave pojedini dio pjesme mogu biti sigurni da publika neće, i nije.
Nove pjesme naišle su na odobravanje okupljenih te su pozdravljene salvama oduševljenja, a one same uklopile su se u njihov dosadašnji glazbeni opus noseći na sebi ”urbanovski” pečat.

Kada je Urban predložio publici da bira između nastavka koncerta i odlaska na ”puš pauzu” vjerovali ili ne okupljeni su izabrali nastavak. Govorili to da nismo baš toliki ovisnici o nikotinu ili je stvar u bendu koji im je nudio izbor...

Ogoljeli i ”sami” uz pomoć bubnjeva, gitare, basa, klavijatura i mikrofona, Marko, Luka, Sandi, Saša i Damir još jednom su dokazali svoju glazbenu vrsnost ali i da znaju kako publici među kojima ih je bilo i iz susjednih nam država, pružiti potpuno zadovoljstvo bez pomoćnih trikova, specijalnih efekata, striptiza i slično nudeći joj ”samo” pjesme, glazbu i emociju.

(A.S.P.)

Objavljeno 31.05.2009.

Vremeplov

Bend nije ”grupa građana” koji imaju instrumente u rukama i sviraju - bend je grupa ljudi koji međusobno imaju muzičku i umjetničku kemiju, koji dišu zajedno u ritmu nečega što su zacrtali kao svoj izraz.
Vladimir Janković Džet , Intervju za RiRock.com