Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Urban i ”Četvorka” još jednom oduševili prepuni Stereo

Urban i ”Četvorka” još jednom oduševili prepuni StereoIako se uoči koncerta po običaju htio sakriti u mišju rupu, jer većeg »trtaroša« hrvatska glazbena scena ne pamti, Damir Urban i njegova Četvorka – Luka Toman, Marko Bradaschia, Sandi Bratonja i Saša Markovski – u prepunoj Stereo dvorani održali su još jednu od onih svirki koja će mnogima ostati u sjećanju.

Kad se par minuta prije ponoći na stage popeo omiljeni riječki ćelavac i njegova multiinstrumentalna svita i svirku počela s prearanžiranom »Aromom Satanicom« na čak tri klavijature, jer uz Markovskog prstima su po tipkama prebirali i Luka Toman, i Sandi Bratonja, publika je osjetila da će to biti još jedan odličan koncert.

I bio je – u dva sata i petnaestak minuta što regularnog dijela koncerta, što dva bisa, na repertoaru su se našle sve one stvari zbog kojih Urban&4 imaju vjernu publiku. »Nebo«, »Ruke«, »Black Tatoo«, »Magnet«, »Spelujem ti ispriku«, »Mjesto za mene«, »Hiroshima«, »Ništa sveto« samo su neki od hitova kojima je počastio Stereo dvoranu.

Nije ni publika ostala dužna, zborsko pjevanje krenulo je vrlo brzo, vrhunac je doživjelo ipak u trenutku kad se Bratonja uhvatio akustične gitare i zasvirao prve note »Govorim u snu«, dok za izvođenja himne »Budi moja voda« Urban nije ni bio potreban – uhvatio se palice za bubnjeve i dirigirao.

Nevjerojatno, publika ovog puta nije morala zazivati »Malu trubu«, Urban je upravo s tom publici omiljenom stvari odlučio zaključiti regularni dio svirke.

Na prvi bis se pak nije moralo dugo čekati, riječki rockeri skoro pa i nisu sišli sa stagea već su odmah nastavili koncert. Naravno, ni ovog puta nije izostao »Astronaut«, dok se u neplaniranom drugom bisu našlo mjesta i za »Mrave« i »Otrovnu kišu«.

Poznato je da Damir Urban uoči svake svirke »trtari«, da od svakog koncerta želi napraviti nešto posebno i publici pružiti jedinstven događaj, no ponekad je sasvim dovoljno da jednostavno – svira i pjeva.

Dokazala mu je to i u petak riječka publika, a pokazat će, vrlo vjerojatno, i ona zagrebačka koja ga očekuje 22. i 23. prosinca u Tvornici kulture.

Danijela Bauk/ Novi list

Objavljeno 17.12.2011.

Vremeplov

Odbijati odrasti je kao odbijati prihvatiti vlastite granice. Zato mislim da mi nikada nećemo odrasti…
Robert Smith (The Cure)