Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Uskoro počinje Liburnija Jazz Festival

Uskoro počinje Liburnija Jazz FestivalZa Liburnia Jazz Festival je općepoznato da se svake godine održava u isto vrijeme i u istom mjestu, prvi vikend srpnja u Opatiji. No, poznato je i da se Festival stalno mijenja i uvodi novine: prvi je Festival koji je uveo off program – STREET JAZZ, nove gradske pozornice, jazz boat i bus kao pokretne pozornice, doveo umjetnike koji nikada nisu svirali u Hrvatskoj, bio Festival s kojeg umjetnici kreću na svjetske i europske turneje,...

Ove godine prva je novost Međunarodni natječaj za mlade bandove. Druga je novost da je udruga Liburnia Jazz jedina iz Hrvatske primljena u članstvo Europe Jazz Network. I treća, konačno se otvara pozornica za jam sessione u Lounge baru Monokini.

Dakle, nakon koncerata na Ljetnoj pozornici, u ponoć, nastavlja se druženja kako publike i umjetnika, tako i umjetnika i umjetnika. Tko će sve ukrstiti instrumente i kakve će tu kombinacije nastati... ostaje nam da i sami vidimo.

Festival u petak, 01.07., otvara mlada mađarska pjevačica Erika Kertesz & E.K. Avenue, te SOULJAZZ ORCHESTRA – kanadski band koji će zasigurno rasplesati Ljetnu pozornicu fuzijom soula, jazza, afra i latina. Oslanjajući se na grubi, sirovi groove 60-tih i 70-tih, preoblikovali su glazbu na sebi svojstven način, ali zadržavajući pritom vitalnu borbenost, postaju jedan od najznačajnijih bandova u svom području.


U subotu, 02.07., nastupa slovački band The Illusions i već najavljena HIROMI : THE TRIO PROJECT. Prvi put u Hrvatskoj imat ćemo čast čuti i vidjeti umjetnicu koja je potpuno očarala svjetsku jazz scenu, djevojku s licem anđela koja se na pozornici pretvara u ženu-zmaja, jednu od najnagrađivanijih jazz pijanistica uopće.

Na XI. Liburnia Jazz Festivalu Hiromi će predstaviti novi album Voice koji će tek u lipnju ove godine biti objavljen na američkom tržištu. Hiromi : The Trio project, u kojem sudjeluju i legendarni Anthony Jackson i Steve Smith, zasigurno su garancija jazz doživljaja koji se ne zaboravlja.

Nedjelju, 03. 07. otvara Oridano Gipsy Jazz Band, a nastavlja se koncertom TRIBUTE TO BP posvećenom nedavno preminuloj ikoni hrvatskog jazza - Bošku Petroviću.


Koncert TRIBUTE TO BP je, za razliku od svih ostalih ovogodišnjih priredbi posvećenih Bošku, koncert na kojem će se izvoditi njegova autorska glazba. Svirat će Big Band HRT-a i tri generacije glazbenika: oni koji su upravo s Boškom godinama dijelili i pozornicu i život (Frangeš, Mavrin, Grašič, Glojnarić, Divjak), oni koji su stasali upravo uz njegovo mentorstvo i blagoslov (Stanić, Grabušić), te oni koje je Boško tek počeo najavljivati kao nasljednike (Matešić). Čut ćemo njegove skladbe u modernim aranžmanima od kojih su neki napisani posebno za ovu priliku, a neki ponovno otkriveni i upravo na Liburnia Jazz Festivalu će biti i praizvedeni (Glojnarić, Stanić, Big Band HRT-a).

Objavljeno 27.06.2011.

Vremeplov

Moja osobna filozofija je moja glazba. Ništa osim glazbe - život - to je sve.
Jimi Hendrix