Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Uskoro stiže Vavin ’Cinemascope Blues’

Uskoro stiže Vavin ’Cinemascope Blues’Posljednji album iz serijala ambijentale, prema riječima autora, zaključuje longplej ’Cinemascope Blues’. Ovim uratkom Vava dovršava jedan emocionalni opus kojim je zadnjih pet godina dnevnički bilježio vlastita stanja kroz instrumentalni izričaj.

Zanimljivo je međutim, da se, na znakovito nazvanom albumu, Vava odriče i priče, kao na albumu ’Soundtracka’, i koncepta na tragu ’Poljubac je izdaja’, u potpunosti se prepuštajući isključivo glazbenom djelu. ’Cinemascope Blues’ sadrži osam tema, sve prožima ujednačeni crossover filmske glazbe i bluzerskog gitarskog ugođaja.

Album je kao i prethodni uratci, koji uključuju i sedam inčni singl ’Summertime/Also Sprach Zarathustra’, sniman na 4-kanalnom analognom trakašu, a produkciju zajednički potpisuju Matej Zec i Vava.

Vinilni će proizvod sadržavati i vaučer za download albuma u digitalnom mp3 formatu, što ga čini prvim takvim proizvodom u Hrvatskoj.

Prvi singl s albuma je jedina neautorska tema, poznati tradicional ’Amazing Grace’, za koji je snimljen i prateći video spot, realiziran u londonskom Camdenu, i to nekoliko dana nakon pogreba Njezina Veličanstva, ’Amyzing’ Winehouse.

Trilogiju albuma započetu s ’Soundtrackom’ zaokružuje i uspješna suradnja s dizajnerom Mladenom Stipanovićem koji potpisuje i ovu omotnicu Vavinog novog proizvoda koji će uskoro, osim na digitalnom formatu, biti dostupan i na 33⅓ okretaja.

Turneja, u trajanju od 18 mjeseci, pod nazivom ’Absolutely Uncool&Charmless’, na kojoj će biti predstavljeni ravnopravno svi dosadašnji nosači zvuka, započet će u veljači sljedeće godine.

Vava ’’Cinemascope blues’’ legalno downloadajte ovdje

Objavljeno 02.12.2011.

Vremeplov

Mašta je ključ za razumijevanje moje lirike. Ostalo je obojano s malo znanstvene fantastike.
Jimi Hendrix