Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Uz Morso, Gibonnija i Hladno Pivo uplovili u 2009.

Uz Morso, Gibonnija i Hladno Pivo uplovili u 2009.Jučer su stanovnici Rijeke staru godinu ispratili, a novu dočekali uz riječku skupinu Morso, splitskog promicatelja ljubavi Gibonnija i zagrebačke dečke iz Hladnog Piva.

Već u popodnevnim satovima Korzo je bilo puno ljudi, i dok su tehničari užurbano sklapali binu na kojoj će se sve odvijati, minute prošle godine klizile su u nepovrat. Stage je bio spreman na vrijeme i u punom sjaju zablistao novogodišnjim lampicama, odličnom rasvjetom i popratnim projekcijama na video wallu.

Najmlađi izvođači Morso lako su pridobili okupljene na Korzu i svima pokazali koliko su dobro usvirani i spremni za svirke. Od prve do zadnje pjesme, čvrsti i uigrani dobro su pripremili teren za Gibonnija koji je u svom repertoaru nizao bisere još od najranijih dana. Uz mnogobrojne goste koji su mu se pridružili na bini, Gibonni je okupljenima poklonio najljepši poklon, svoje pjesme. Da postoji neka kemija između ovog splitskog glazbenika koji zadnjih godina sve više surađuje s riječkim glazbenicima, mogli su se Riječani i jučer uvjeriti kada su se na stage popeli Vlado Simčić Vava i Damir Urban, te zajedno s Gibonnijem odsvirali ”Mjesto za mene” te ”Svijet za nas”, da bi za kraj Urban sad već standardno otpjevao ”Posoljeni zrak”.

Ništa nije moglo pokvariti dobro raspoloženje pa tako niti hladnoća niti nedostatak struje u Vavinom pojačalu. Pozitivna energija izmjenjivala se između aktera na bini i publike, a koliko su svi uživali bilo je i jasno po Gibonijevom dugom opraštanju od Riječana i zahvaljivanju na zajedničkom druženju. Uz obećanje da će nam opet doći, Gibo je napustio stage i na red su oko 1:40 ujutro došle nešto žešće note iz radionice Hladnog Piva.

Sam početak nastupa narušen je Miletovim upozoravanjem o naguravanju na zaštitnu ogradu, zbog čega su nakratko prekinuli svirku. Nakon izglađenih nesporazuma dečki su nastavili dalje i sad već u Novoj 2009. godini još jednom progovorili njima svojstvenim jezikom brzim ritmom, žestokim rifovima i tekstovima koji nas podsjećaju da stvarnost koliko god bila strašna pušta prostora i za predah uz pokoje pivo.

Zaključak nakon otplesanog, otpoganog ulaska u Novu glasio bi: Ako nova 2009. godina bude kao njeni prvi sati biti će super, pozitivna, plesna i raspjevana. (M.B.)

Objavljeno 01.01.2009.

Vremeplov

Po meni, jedna od osnovnih zadaća umjetnosti je, osim interpretacije svijeta koji nas okružuje, to da ostaviš nekakav trag u prostoru i vremenu - trag u beskraju.
Markovski, intervju za RiRock.com