Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Velid Đekić - ”Volite li Rijeku?”

Velid Đekić - ”Volite li Rijeku?”U utorak 20. prosinca u prostoru Vijećnice Grada Rijeke predstavljena je monografija autora Velida Đekića ”Volite li Rijeku?” izišla u nakladi izdavačke kuće V.B.Z. Ukratko, riječ je o preciznom je i vješto napisanom kulturalnom traktatu, kulturnopovijesnom eseju o Rijeci i njenoj okolici.

Književni kritičar, književnik, novinar, publicist i vrsni znalac riječke glazbene scene Velid Ðekić u ovoj knjizi otkriva po čemu je Rijeka odavno hrvatsko mediteransko i srednjoeuropsko središte, ali otkriva i topose što svjedoče o njenu sadašnjem regionalnom statusu.

Osim dijela eseja koji akribično artikulira negdašnje i sadašnje kulturne, političke, ekonomske i duhovne punktove, u njegovu ”literarnijem” dijelu, interpretacijski omekšanom i lucidno improvizirajućem, autor nas upoznaje s bizarnim, pa i trivijalnim detaljima koji nam zaokružuju jednu doista rijetku pripovijest o gradu.

”Volite li Rijeku?” knjiga je pisca, arheologa grada koji kreativno tumači, ali i nadopisuje, njena zapostavljena ili neosviještena mjesta. Ne čudi stoga što ovo izdanje o Rijeci podrazumijeva i kontroverzne epizode – prvovrsno onu o tvorcu prve fašističke države u povijesti, pjesniku i nacionalistu D’Annunziju – ili posve neprigodničarske tonove o torpedu ili samostalnoj Državi Rijeci.

Na više od 200 stranica, bogato ilustrirana sa 227 fotografija, ”Volite li Rijeku?” čita se kao knjiga iznimne faktografske i interpretacijske vjerodostojnosti, kaže uvodna riječ izdavača.

Cijena: 250,00 kn
Internet cijena: 200,00 kn
ISBN: 9532015906
Izdavač: V.B.Z.
Područje: Vodiči,monografije
Godina izdanja: 2006.
Uvez: meki
Format: 21x23
Broj stranica: 232

Link: www.vbz.hr/knjiga.asp?isbn=9532015906

Robert Paulić / Media info

Objavljeno 21.12.2006.

Vremeplov

Meni je danas pozicija glazbe, u društvu i u medijima, ne smiješna, već čudnovata, čudnovato bizarna. Danas možeš ići u šoping centar i vidjeti bend kako svira za ljude koji su tamo došli kupovati. Meni je to čudnovato.
Marin Alvir (Marinada)