Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Veselje ti navješćujem” - Novi album skupine Rivers

”Veselje ti navješćujem” - Novi album skupine Rivers Veliki promotivno-slavljenički nastup Vokalne skupine Rivers pred punim gledalištem HNK ”Ivana pl. Zajca” u Rijeci najavio je izlazak novog božićnog albuma pod nazivom ”Veselje ti navješćujem”. Dodatni povod za slavlje povodom izlaska albuma jest i deseti rođendan skupine Rivers.

Kako i samo ime albuma govori, skupina Rivers - Patrizia Grbac, Irena Ćepulić, Jelena Janković, Ana Jakšić, Maja Sindičić Dobrota i Katarina Jurić - i njihovi brojni glazbeni suradnici na novom albumu donose izvedbe domaćih, ali i svjetskih božićnih klasika.
Inozemni klasici ’’Winter Wonderland“, ’’Glow Worm” te ’’Merry Christmas Baby“, prepjevane su na hrvatski jezik i na albumu se nalaze pod nazivima ’’Kad se topi led“, ’’Sjaj zvijezdo sjajna“ i ’’Božićni blues“.

Tradicionalne pjesme poput ’’Veselje ti navješćujem“ i ’’Kyrie Eleison“ ističu se novim aranžmanima, koji su općenito jedan od glavnih aduta albuma. Vokalnim i instrumentalnim aranžmanima bavili su se Ivan Pešut, Ante Gelo, Tamara Obrovac, Joe Kaplowitz, Andrej Babić, Marijan Orešković te Alan Bjelinski, a kao aranžer debitirala je i mlada akademska glazbenica Katarina Jurić, članica grupe.

Novo ruho u stilu skupine Rivers dobile su i pjesme ’’Svim na zemlji“, koja je zablistala u specifičnom etno aranžmanu Tamare Obrovac, i ’’Tri kralja jahahu“ koju ocrtava onomatopejski pristup a capella izvedbe. Klasici poput ’’Hark the Herald Angel Sing“, ’’Joy to the World“ i ’’Adeste Fideles“ stopljene su u Christmas Medley u kojem se svojom odličnom interpretacijom skupini Rivers pridružio Jacques Houdek. Vokalni gosti su i spomenuta Tamara Obrovac te Robert Mareković, koji gostuje u pjesmi ’’Kad se topi led“. Od glazbenika gostuje Ante Gelo (gitara u ’’Zvončići“), te Alan Bjelinski (klavir u ’’Kyrie Eleison“).
Na albumu se našla i autorska pjesma Žaka Tataja ’’Vjerujem“, prva pjesma koju je skupina Rivers snimila u svojoj karijeri, a na novom albumu nalazi u aranžmanu Tamare Obrovac, te gospel ’’Halleluyah“ koji je obilježio glazbene početke grupe.

Hrvatske prijevode priredili su Boris Štok (poznatiji kao frontman grupe Quasarr i Manofon) i Irena Ćepulić, članica grupe Rivers.

U ulozi glazbenog urednika ovaj put se pojavljuje sama grupa Rivers, koproducenti su Ante Gelo i Katarina Jurić, izvršni producent je Boris Horvat.
Cover albuma idejno je zamislila riječka akademska slikarica Morena Brnčić a grafički je uredio Domagoj Uršić. U limitiranom izdanju albumi se prodaju i u poklon kutijicama.

Objavljeno 10.12.2008.

Vremeplov

Ne plačite za Novim valom, danas je scena bogatija.
Ante Ljubičić (St!llness)