Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: 11. Liburnicon

Video: 11. LiburniconU tijeku su pripreme za Liburnicon, jedan od najvećih festivala znanstvene fantastike i fantastike koji se već 11 godina za redom održava u Opatiji, a privlači preko tisuću posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva. Od 19. od 21. kolovoza 2016. prostori Osnovne škole “R. K. Jeretov” u Opatiji ugostit će brojna predavanja, prezentacije, projekcije, performanse, radionice, koncerte, izložbe te brojne društvene i stolne igre.

Inspirirani filmskim uspješnicama poput Mad Maxa, opsežnim računalnim igrama poput Fallouta i književnim serijalima poput Metroa i Kule tmine, kao i brojnim drugim djelima koja radnju smještaju u postapokaliptične svjetove i opisuju živote ljudi u uništenom i neprijateljski nastrojenom okolišu, organizatori iz Udruge ”Kulturni front” kao glavnu temu ovogodišnjeg Liburnicona izabrali su postapokalipsu.

Budući da je Liburnicon poznat po posebnoj ravnoteži između ozbiljnih i zabavnih sadržaja, ove se godine (s ”ozbiljne” strane) očekuje cijeli niz poznatih znanstvenika (Korado Korlević, Davor Horvatić, Elvio Baccarini, Igor Čatić, Ivan Šimatović, itd.) i TV lica (voditelj Krešimir Mišak), a počasni gosti Liburnicona 2016. su poznati britanski futurolog, predavač i pisac Richard Watson, te čuveni ruski pisac postapokaliptične fikcije Dmitry Glukhovsky, kao i (s ”zabavne” strane) niz jedinstvenih zanimljivih igara poput postapokaliptičnog lova na blago i vodenih ratova, turnira u popularnoj igri Hearthstone, mnogo glazbenih i književnih kvizova, te koncerti rock cover benda Cherrybombz i kultnog riječkog PHC-a.


Objavljeno 12.08.2016.

Vremeplov

Nitko nije potpuno sretan. To nije ljudski.
Billie Joe Armstrong (Green Day)