Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: 52. Stavak URBAN&4 & Ante Gelo & Gudački Orkestar

Video: 52. Stavak URBAN&4 & Ante Gelo & Gudački OrkestarU subotu, 19. rujna 2020.g. u 20.30 sati kraj Exporta na riječkoj Delti, u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održat će se koncert 52. stavak, u izvođenju Urbana&4, Ante Gela i gudačkog orkestra, okupljenog posebno za ovu prigodu.

Na koncertu će biti izvedene neke od najpoznatijih pjesama Urbanove karijere, počevši od legendarnih hitova grupe Laufer poput ”Moje vode”, preko ”Astronauta” i ”Mjesta za mene”, pa sve do recentnih izdanja koja su u vrlo kratkom vremenu osvojila publiku, kao što su ”Iskra”, ”Div” ili ”Nitko osim nas”.

Publiku, dakle, očekuje svojevrsni presjek dosadašnje karijere Damira Urbana, tj. niz dobro znanih hitova, ali u nešto drugačijoj izvedbi i s potpuno novim aranžmanima, koje je za ovu priliku osmislio iznimni gitarist, skladatelj i aranžer Ante Gelo.

Spoj klasičnih instrumenata i instrumenata suvremene glazbe i ovom će prilikom dokazati kako se radi o bezvremenskim pjesmama.Koncert 52. stavak, svojevrsna je riječka verzija izvanrednog nastupa Urbana&4 sa Zagrebačkom filharmonijom, koji se početkom srpnja prošle godine održao u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Taj je koncert, podsjetimo, zabilježen i na istoimenom live albumu u izdanju Croatia Recordsa te je osvojio čak 5 diskografskih nagrada Porin, što je najveći broj kipića koji je dosad za isto izdanje došao u Urbanove ruke.

Ipak, ovo je drugi grad i neko drugo vrijeme u kojem živimo, pa će doživljaj biti potpuno drugačiji, obećaje Damir Urban, koji je pred riječkom publikom sa svojom ‘četvorkom’ posljednji put svirao u prosincu 2019. godine, na koncertu održanom u Pogonu kulture.
Svjestan sam da puno ljudi razmišlja o tome što je točno taj 52. stavak iz naziva, ali neka ih to ne brine, bit će vremena za otkrivanje tajni, s veseljem konstatira Urban, koji 19. rujna željno iščekuje svoju vjernu publiku pokraj Exporta na Delti, koji je postao novo gradsko kulturno središte.

Ulaznice za koncert 52. stavak, na kojem će mjesta za publiku biti sjedeća, mogu se nabaviti u sustavu Entrio, po cijeni od 130 kuna u pretprodaji odnosno po 150 kuna na dan koncerta.

Događanje se organizira uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Objavljeno 10.09.2020.

Vremeplov

To je laž da se ratovi vode u ime boga. Možda tako izgleda, ali uvijek iza toga stoje interesi otđjeni od ljudi. Politika velikih sila ili nešto slicno.


John Mclaughlin