Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Atmospheric -’Ja sam tvoje nevrijeme’

Video: Atmospheric -’Ja sam tvoje nevrijeme’Novo izdanje riječkog Atmospherica ”Ja sam tvoje nevrijeme” otvara novu glazbenu priču i donosi iskorak u njihovom zvuku kojim su zakoračili u stvarnje svog šestog studijskog albuma. Kreirali su zvuk nabijen atmosferom i ritmom, ostajući i dalje vrlo radiofonični. (Foto: A. Bartoniček)

”Ja sam tvoje nevrijeme” gradi se postepeno upotrebom efekta te polagano nestaje sa zvukom kišnih kapi. Pjesma je odmak od njihovih dosadašnjih radova, ali i dalje zadržava prepoznatljiv stil Atmospherica. Kao i prethodne, i ovu je napisao, skladao i aranžirao Lado Bartoniček, a izvodi je zajedno s Martinom Majerle. Iako u formi kraći, Ladini stihovi slikoviti su i evokativni, idealno uklopljeni u elektronikom oblikovanu zvučni kulisu.

Spot za pjesmu ”Ja sam tvoje nevrijeme” osmislila je i montirala riječka likovna umjetnica Jasmina Štefović, i realizirala tehnikom digitalnog slikanja na grafičkom tabletu. Likovno je oblikovan u kombinaciji apstraktnih i figurativnih elemenata koji se u nekim dijelovima spajaju s video snimkom gdje zvukovi i ritam glazbe poprimaju neobičnu, ali i bezvremensku dimenziju.Pjesmom ’Ja sam tvoje nevrijeme’ uronite u novi zvuk Atmospherica kojim Lado nastavlja prezentirati svoju stvaralačku kreativnost, a rezultati njegovog neprekidnog glazbenog istraživanja uvijek i iznova garantiraju užitak slušanja.

Objavljeno 06.02.2023.

Vremeplov

U jednom Beckettovom crnom vicu Englez kaže krojaču: ”Pa je li vi znate da je Bog za šest dana stvorio svijet, a vama su trebala tri mjeseca da sašijete hlače.” Krojač se s gađenjem osvrnu oko sebe i odgovori: ”Gospodine, pogledajte ovaj svijet i onda pogledajte ove hlače.”
Pero Kvrgić, glumac